14 de des. 2008

Picancel: Serrat del Migdia.

El serrat del Migdia (a sobre), és un dels cims ideals per fer-hi una matinal d'hivern des de Berga. És el segon cim més alt de la serra del Picancel (1.080 m), té una vista privilegiada sobre bona part de la comarca i permet diferents combinacions totes ben interessants.

Diumenge passat ens hi vam trobar una bona colla, d'aquelles que és més fàcil de reunir per fer una farra que per anar a la muntanya.... Potser la conjunció dels astres hi va ajudar !

Vam optar per la ruta que puja directe per l'obaga des de Sant Quirze de Pedret, tot passant per l'ermita de Sant Miquel de les Canals (a sota), des d'on tenim una bona perspectiva de Berga (a sobre). Realment, vista des d'aquí, fins i tot sembla una ciutat ben maca ! Almenys si que està ben situada, una cosa o altra...

Per arribar al cim (a sobre), el camí segueix més o menys la carena fins al peu del Serrat, on s'hi acaba d'arribar per una curta pujada ben evident.

La tornada la vam fer pel vessant sud, cap a les cases de Mascaró i Bosoms, tornant als cotxes per la vora del Llobregat. Un recorregut ben interessant, tot i que alguns estaven més pendent dels bolets que del paisatge !

4 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Després podriem anar a dinar a la Font Negra. Ep! Aquesta ja me l'he apuntada.
Gràcies.

Gatsaule ha dit...

Aquesta segur que t'agradaria, és realment sorprenent!

Jaumegrimp ha dit...

Renoi Joan, amb les sortides solitàries que acostumes a fer, aquesta ha estat molt concorreguda, segur que els companys, que et coneixen! et van omplir la motxilla de pedres, és l'única manera de fer-te anar a poc a poquet!!

Gatsaule ha dit...

De fet, els amics ja van fer molt refiant-se de mi com a guia de l'itinerari... Però va anar bé i tots vam arribar a casa per dinar !