22 de des. 2008

Montmalús

El Montmalús (a sobre), és un dels cims clàssics i còmodes d'esquí de muntanya al començament de la temporada. Orientat al nord, amb accés des l'estació d'esquí de Grau Roig, i un desnivell de poc més de 600 metres, ja ho diu tot.

Aquest diumenge, la inversió tèrmica, la Carme i el risc força elevat d'allaus, ens hi van encaminar. En total vam trobar-nos quatre: la Carme, la Lu, el Pep i jo mateix.

La pujada la vam fer de manera molt agradable, tot i la presència d'algunes motos de neu que es dediquen a emprenyar als que busquem una cosa ben diferent que la velocitat i el soroll.

Des del cim (a sobre, a punt d'arribar-hi), el més habitual és tornar a baixar pel mateix lloc . Però aprofitant que les circumstàncies acompanyaven, vaig baixar pel dret.

La idea original era baixar per la pala i tornar al camí de pujada, però un pendent que semblava inestable em va fer continuar baixant cap a la vall del Pessons.

La veritat és que la baixada per aquesta zona carregada de neu pols i per on encara no hi havia passat ningú va ser especial. Amb un silenci gairebé total, m'anava aturant per veure per on baixar millor i amb menys risc.

Al final, una remada per damunt de l'estany Primer em va portar a les pistes i ens vam poder retrobar. Una volta molt interessant pels qui no els fa por haver de remar una mica més del compte !

2 comentaris:

efaura@xtec.cat ha dit...

Felicitats Gatsaule, el descens per la pala, quan està en condicions, és magnífic.

Bones festes

Gatsaule ha dit...

Molt bones festes, Enric! Si, és una baixada per repetir-la!