1 d’abr. 2008

Nova via a la Roca Narieda: Cafè, copa i puro

Fa ben poc, al bar Tahussà, vam veure que en Marcel Millet havia obert una nova via a la Roca Narieda. La descripció era molt austera però es veia interessant i força equipada, així que tan aviat com hem pogut, aquest dissabte passat, hi hem anat a treure el cap amb el Xavi.

Mentre la fèiem, vam anar prenent notes de la llargada de les tirades i vam anar ajustant la dificultat, però al final ha estat el Xavi amb el seu estil inconfusible que les ha dibuixat. És una via bastant bona i bastant llarga (14 llargs, alguns empalmables), bastant equipada amb múltiples ponts de roca i algun espit, que ens va deixar bastant satisfets.

I les ensaïmades del Tahussà no va ser la única sorpresa dolça del matí, a l'aparcament hi vam trobar la Lu i la Clara (a sota) amb qui vam poder compartir aproximació i alguna salutació de via a via.

La via comença a sota de la segona reunió de la Postres de músic, però només començar (a sobre, el primer llarg) ja vam veure que no tenen res a veure. En aquesta via dominen les fissures i els forats i gairebé no hi ha passos d'adherència (a sota, el segon llarg).

Després d'uns primers llargs més verticals, l'itinerari ben aviat comença a flanquejar cap a la dreta per sota dels sostres que ens dominen.
Curiosament, la barrera de sostres té un pas que la fa franquejable i que no passa de IV (a sobre). Més amunt, continua la tònica de plaques i fissures (a sota, al llarg onzè, un dels més bons i divertits de la via).

Durant tota la via es pot comprovar l'esforç que ha fet en Marcel per evitar posar expansions, amb desenes de bagues col·locades en savines i en ponts de roca o, com exemple, aquest tac de fusta que reforça una cinta a la R 11 (a sota).

A partir de la R 11 es pot optar per sortir a la carena directament (a sobre, per la fissura que està a l'ombra) o seguint la línia de tres llargs més a la dreta (a sobre, per on puja el Xavi).

Aquest llarg és el més difícil, amb un pas de 6a que vam treure bé però que es pot passar en A0 (a sota, al mig del pas).

Després ja només ens queda un flanqueig espectacular amb un dels pocs trams d'adherència de la via (a sobre) i el llarg de sortida a la carena (a sota).

Una bona via, ràpida (vam trigar 3 hores i mitja a fer els 14 llargs) en un entorn molt agradable i amb una roca molt bona. Per tornar-hi !

18 comentaris:

flx ha dit...

Que guapa! se m'acumula la feina a Roca Narieda...

salu2
flx

Llorenç ha dit...

Ostres!!! molt guapa esta via!! a més es veu que s'ha fet feina de neteja en algunes fotos!

Cal apropar-s'hi!

felicitats i gracies per la feina de revisió de graus i llargades!

Vlady ha dit...

Que arte falcando No? ;)

Salu2

Xavi ha dit...

Hola Joan, bona companyia i bona escalada! A la que fongui la neu ja podem anar cap a Orlú a "devorar" metres!
Records!

Unknown ha dit...

Un falcatge tope tècnic!! Jee jeee. Ahí està en Gatsaule, la bètia del bergadà!! Avere quan li tronem a fotre una altra plegats.

Salut bou!!

PGB ha dit...

gran reportatge de fotos, Joan! :)
La via pinta molt bé, potser deu ser menys agònica que la Postres de músic, no? I ja posats... cafè, copa i puro cundeixen més que un xarrup de moscatell ;)

edelweiss ha dit...

eis...realment el teu blog smpre em deixa amb noves vies x apuntar a la llibreta d "pendents"!!! i a part, ampliant una mica mires i sortint d montserrat...k si no, jo smpre stic x alla! :D
merci!

lux ha dit...

Bones!!
realment fa molt bonaaa pinta!!
no n'acabo de tatxar una que ja n'he d'afegir un altre alla mateix!

i si si rapida ..no se si sera quan la faci jo.. pero que vosaltres anaveu a tota pastilla , segur !

una abraçada!

Anònim ha dit...

Hola

Fent la postres vam veure brillar alguna xapa i no m'encaixava pq la "mel i mato" esta desequipada... be, ara veig que es aquesta. Fa moooolt bona pinta i el punt de flaqueig dels sostres sembla wapo

me la apunto!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Això del cafè, copa i puro m'encanta. Uf! sort que normalment no m'ho posen tant difícil!
(no t'enfadis).

Gatsaule ha dit...

Una via molt interessant per fe metres, no us la perdeu de cap manera. A més, la graduació del Xavi és generosa....

Però d'ell és tot el mèrit de les ressenyes, a mi no em surten tan bé !

I m'agrada que aquestes informacions siguin útils, encara que sobretot serveixen per motivar-nos més !

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Joan, no em dónes temps a llegir les teves aventures, que ja en tenim una altra! Moltes felicitats per la via, se la veu tècnica i força mantinguda, vaja per disfrutar...quina campanya que portes, quina emveja!
Fins la propera.

Mingo ha dit...

Ostres Joan és que no dones temps ni de fotre un comentari que ja has fet un altra via, jo volia fer un comentari en les vies que vàreu obrir, però no es carregava la pàgina sencera. Que et sembla si un dia quedem, els quatre "pedruscos"? jo ja li comentaré al Josep A.

Gatsaule ha dit...

Gràcies, Jaume, s'han d'aprofitar les ratxes que duren el què duren !

Mingo, és una bona idea, però serà complicat quedar amb el Pep. Ara torna a treballar els cap de setmana.

joan ha dit...

podeu indicarme com es y per on es fa la baixada de la via cafe copa y puro de la roca naireda, aixi com l´aproximacio a la via

Gatsaule ha dit...

Joan, l'aproximació és força evident i al blog del Xavi la trobaràs molt ben descrita:

http://alturgell-xgrane.blogspot.com/

La baixada també, però per si ho prefereixes, et passo una adreça d'on et pots descarregar el track per GPS, i així no has de patir:

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=295521

joan ha dit...

gracies, a on es trova el blog del xavi?

Gatsaule ha dit...

Joan, al missatge anterior hi he deixat l'enllaç. No el pots veure?