22 de gen. 2008

Cap del Ras, via Redrum

Baixant de Montserrat, després d'una rentada exprés en un indret que no puc explicar, vaig enfilar cap a Ager on havíem quedat de trobar-nos una bona colla. Acompanyant a la Raquel i a la Lu, que es despedien del Jaumegrimp amb qui havien coincidit per casualitat i que no sap el què es va perdre, vam anar a esperant a la resta: el Pescador d'Estels, els Kutres, el Kletterer, el Marcel i el Blai.

En total, 9 escaladors/es per fer-ne alguna pel Cap del Ras del Montsec. Sopar, cerveses, ball a l'envelat i una gèlida nit prop del peu de via. I al final 3 cordades de 3, dues a la Redrum i una al Tercer Hombre.

A mi em va tocar anar a la primera cordada, amb el Pere i el Carlos, que vam començar la Redrum (a sobre, recorregut aproximat i l'esquema de www.ressenya.net).

Reconec que el primer llarg em va superar, va ser un inici dur on vaig fer més A0's dels que preveia, tot el contrari del Kletterer (a sobre, a la primera reunió amb el Pescador), o de la Raquel (a sota, a mitja tirada).

En canvi vaig trobar molt disfrutona la resta de la via, tot i tenir algun pas complexe. Així el famós flanqueig del tercer llarg (a sobre, jo mateix negociant-lo) em va semblar espectacular però més senzill del que aparenta.

I el quart (a sota), tot i la finor del començament, és variat i entretingut.

Per l'orografia de la via vam anar perdent contacte amb la segona cordada (Raquel, Lu i Marcel), però no amb la dels Kutres i el Blai que estaven al Tercer Hombre (a sobre, l'Aspavil a la segona reunió).

El nostre cinquè llarg és una autèntica meravella, sostingut, roca boníssima i una bavaresa de somni (a sota, el Pere Pescador iniciant-la). Tot això sense depassar mai el Vº !

Després de la feixa i d'un llarg curiós i poc equipat en comparació amb els altres, venen els dos darrers. El vuitè té força trams d'artificial (a sobre, el Kletterer i el Pere a l'inici), que sembla que es poden forçar i surt 6c (segons la Raquel).

El darrer, en canvi, comença amb sostre fàcil i acaba per una placa compacta o molt compacta (a sota, el Pere al darrer tram), amb una llastra al mig que sembla que t'hagi de tallar els dits de tan esmolada com és.

I a dalt de tot, relax i estiraments mentre esperem a la resta i ens podem fer una bonica foto de cim (a sobre). Crec que sobren comentaris, per saber com ens va anar tan sols s'ha de mirar la cara que tenim tots de satisfacció !

Després, fem la baixada cap a la pista, on comprovo que el peu aguanta, i amb una passejada arribem als cotxes (a sota, cara al sol ponent).

La darrera llum del sol il·luminant la paret (més avall) ens mostra que ben aviat hi haurà lluna plena.

8 comentaris:

flx ha dit...

Quina enveja veure aquestes cares somrients!
Una via molt xula, quan m'ho va dir la Lu divendres, crec que ni habia sentit de parlar mai d'ella.
Tot serà posar se i anar a coneixer la :-)))
felicitats

salu2
flx

PGB ha dit...

Ostres bandarra! Com mola!!! Trobada blogger classicorra amb vivaquillo i varies cordades a la paret.

Aixo hauriem de fer un dia tots! :)

Devia ser molt divertit, a veure si ho repetim tots "a lo grande"! :P

PD: vullacabarelprojecteja!!!!!

Raquel ha dit...

Ei Gatsaule!! M'ha encantat l'escrit!! Mmmm, quina manera més gratificant de recordar el cap de setmana!!
Referent al primer llarg... je, je... sols cal veure la meva cara a la foto per tenir la certesa del meu patiment en el teòric V+!! Je, je!!

Anònim ha dit...

ep!!!!
i ara encara ens queda pendent la Redrum!!! però va valer la pena veure-us a tots des de la banda!!
petons i fins ben aviat!!!

Llorenç ha dit...

Bones Joan!!!! veig que també t'ha quedat un bon record!!!

jo, tot i el cansament del dia anterior, ho vaig disfrutar...no tant els últims llargs de la del Tercer Hombre, que ja no sabia ni com em deia! porto un cansament que no me'l trec de sobre!

Aixó si, tinc ganes de fer la Redrum en dissabte!!! en diumenge ja vaig massa cansat! i més després d'arrastrar "taladros"(trempants) per les parets!!!

Ens veiem!!!!!

Mingo ha dit...

Que guapa l'activitat, vareu fer dues vies molt guapes, a més tal com se us veu la temperatura devia estar de conya.
Ja sé que no ens coneixem i que cal tenir un cert feling per escalar (a mi em passa, m'agrada saber qui està a l'extrem de la corda)però m'encantaria venir a una trobada. Dels que esteu a la foto, he coincidit un parell de vegades amb el Pere al rocodrom de Vilassar, ara fa temps que no ve.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ep Joan! celebro que disfrutessiu tota la colla i és que no n'hi ha per menys amb tan bona gent!!!
Va ésser un cap de setmana molt bó, a més d'una bona escalada vaig poder coneixe't en persona, que ja tocava, i també a la Raquel i retrobar la Lu!

Pekas ha dit...

Una bona jornada... ja veig... ( envidia sana..)

Hi han algunes fotos molt maques...

La del flanqueig... la de la gent al cim...i la de la lluna... brutal...!!!