1 de nov. 2007

Una volta per la vall de Gresolet

Quan arriben amb força els colors de tardor, i sobretot si arriben amb tanta força com enguany, el cos i la ment senten la necessitat d'anar a recórrer camins de colors abans no acabin despullats de fulles. Camins de colors que, si són bonics, encara millor.

Així que amb la Clara hem pujat a Saldes per fer una volta per la vall de Gresolet, una caminada còmoda i molt ben descrita en el llibre sobre itineraris per l'Alt Berguedà.

El recorregut surt de Saldes mateix i, després d'una curta pujada, planeja pels boscos de l'obaga del Pedraforca passant pel peu de la seva cara nord (a sota) que ja comença a estar una mica nevada.

La ruta passa per Gresolet i puja per la fageda (a sobre) fins al coll de Bauma, en la segona pujada del dia. Un camí que baixa ben suau pel bosc t'acompanya fins al coll de la Bena i el seu veinat (a sota), ja al terme de Gisclareny.

El Pedraforca, sempre omnipresent, té un aspecte més massís vist des de Gisclareny (a sobre). Un flanqueig fins al coll de Llúria i una baixada cap al torrent, ens porten a l'estret de Llúria (a sota), límit exterior del parc natural.

Una darrera pujada fins a Saldes i ja hi som. En total, poc més de 4 hores i mitja. I si algu té interès en el recorregut, a sota us deixo la ruta que ha marcat el gps sobre el mapa.

2 comentaris:

efaura@xtec.cat ha dit...

Hola Gatsaule, avui jo també estava per la mateixa vall. He arribat a les Bassotes. Dia preciós, atmosfera netissima, bosc magnificent. A cops no cal anar gaire lluny per disfrutar.

Iván Vega ha dit...

Hola Gatsaule!!
Aquesta me l'apunto, ja fa díes que tinc ganes de pujar al Bergueda a empaparme de tardor.

Molt maques les fotos!

Salutacions!!!!