6 d’abr. 2007

Vacances al sud peninsular: La Mancha

Fent una mica a l'inrevés que la majoria de la gent, aquests primers dies de setmana santa hem sortit a fer una petita volta pel centre i sud peninsular. Primer hem baixat cap a la Mancha, lloc del que se'n poden dir ben poques coses que ningú conegui i que està dominat pels espais oberts.

Un dels motius d'anar-hi també era l'observació d'ocells a les llacunes de l'anomenada "Mancha húmeda", com la laguna del Hito (a sobre) o a la de Manjavacas (a sota), on vam gaudir del vol dels flamencs, de la presència de grues i de moltes espècies d'ànecs i d'algunes ben curioses de limícoles (més avall).
Una altra llacuna interessant és la de Pedro Muñoz (a sobre) que, tot i que es troba enganxada al poble del mateix nom, disfruta d'una gran quantitat d'ocells.

Ben a prop també hi trobem les Lagunas de Ruidera i el parc nacional de les Tablas de Daimiel, on vaig poder retratar aquest ànec cuallarg (a sota, anas acuta), un ànec que no havia vist mai, i la malvasia (més avall, oxyura leucocephala), un que no es troba a Catalunya.

No podíem marxar d'aquest país sense visitar els molins de vent que de tant en tant apareixen a les carenes, com aquests de Mota del Cuervo, però sense barallar-nos-hi. Encara no estem tan malament !

2 comentaris:

Vlady ha dit...

Que hay Gatsule:

Sólo puedo decir...¡¡¡Que fotazas!!!
;)

Salu2

PGB ha dit...

Unes fotos genials!

El proper dia vinc i faig de Sancho Panza si vols... i ens carreguem aquests molinots! :P