8 d’abr. 2007

Vacances al sud peninsular: Andalusia

La segona part de la sortida va ser Andalusia, concretament les muntanyes orientals de Granada i Jaén. Així que vam començar per les Alpujarras, una zona de pobles petits de cases encalades que està al sud de Sierra Nevada.

Però allà el mal temps es va manifestar amb força amb una gran nevada, i les cases blanques van quedar més blanques encara (a dalt), i ens vam haver de dedicar als temes gastronòmics, que tampoc estan malament !

Escapant del mal temps cap al nord, vam continuar cap a la serra de Cazorla, on almenys vanm poder fer alguna ruta interessant, com la del riu Borosa, un dels principals afluents del Guadalquivir prop del seu naixement.

Una ruta llarga i interessant, on vam poder veure senglars, guineus, esquirols (a sobre), amb passatges ben equipats (a sota) vora el riu.

L'àrea és rica de curiositats geològiques, des de plegaments fins a superfícies de capa on els arbres aprofiten les diàclassi per néixer (a sobre).

A part de la pluja que finalment ens va venir a buscar en el darrer tram de la sortida, es notava que aquest any allà baix hi ha plogut moltíssim. Totes les cascades regalimàven aigua i les darreres abans de la llacunes de Aguas Negras eren especialment maques (a sota).

3 comentaris:

Mohawk ha dit...

Impressionant això de Cazorla! I com sempre molt bones fotos!!

PGB ha dit...

Que guapa la cascada d'Aguas Negras!

Jo hi veig alguna linia de psicobloc eh? ;)

Pekas ha dit...

Cazorla es brutal... recordo un cap d'any mort de fred pero flipant amb el paissatge...

Com m'agrada el Sur... ;-)))