13 de nov. 2006

Maubermé

Aquest dissabte, aprofitant una escapada pels voltants de la Vall d'Aran, vaig pujar al cim del Maubermé (foto superior) que feia temps que tenia pendent. Sobretot des de l'ascensió al Tuc de Crabèra el maig passat.

El Maubermé és un cim fronterer de 2.880 m, que es troba a l'extrem nord-est de la Vall d'Aran. És el cim més alt d'una àmplia zona i queda situat al nord dels grans massissos, el que fa que tingui una molt bona vista sobre tot el Pirineu central.

L'accés pel sud es fa des de Bagergue, segyuint l'arriu d'Unhòla, per una pista en molt mal estat que t'acosta fins a sota l'estany de Montoliu. Pels que no anem en vehicle tot terreny, el més aconsellable és començar a caminar a la borda de Lana, que és el que vaig fer el dissabte, amb un desnivell de 1.380 m.

Des del cim, es gaudeix de la visió d'una bona part del Pirineu. Al davant mateix hi tenim tota la serralada del Parc nacional d'Aigüestortes i el massís de la Maladeta (foto de sobre). Cap a l'est, destaca la Pica d'Estats darrera del Mont-Roig (foto de sota) i, cap a l'oest, la vista abarca fins al Vignemale (foto de més avall).


Abans de la darrera pujada al cim, passem per l'estany de Montoliu (a sota), bon lloc per a l'acampada i per disfrutar de la tranquilitat dels racons solitaris.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

S'accepta cotxe del Mohawk com a vehicle tot-terreny?

Es veu un cim interessant de fer! I te alguna canal que podries obrir-hi alguna via, no? ;)

Que tal l'escalada per la Vall d'Aran?

ivanG ha dit...

Hola!!
Sembla un bon cim, el tinc clitxat per fer-lo a l'hivern, m'han dit que es molt maco!!
Salutacions

Gatsaule ha dit...

L'escalada per la Vall d'Aran, tal i com t'agrada (he, he), em sembla complicada. No conec zones d'esportiva excepte l'entorn dels refugis del Parc Nacional, si que hi ha algun rocòdrom i moltes vies llargues amb aproximacions llargues.

El Maubermé a l'hivern es pot pujar amb esquís pel sud fins prop del cim i pel nord, per algun corredor xulo.