26 de set. 2006

La primera nevada

El títol no és tant una referència a la primera nevada de la temporada al Pirineu, ja és la tercera que veig, sinó a la primera nevada que em cau al damunt.

I és que després d'un dissabte de pluja constant i d'un diumenge variable que ens va permetre de sortir a intentar trobar algun bolet, i que vam acabar mullant-nos els peus pels voltants del Santuari de la Quar, semblava que el dilluns prometia alguna cosa millor.

De fet, l'error va ser únicament nostre, el bon temps es va estendre per tot arreu excepte per la franja fronterera, que és on vam anar. Vam anar a recórrer la vall de Rialb, prop del parc natural de Sorteny, al nord d'Andorra (fotos de sobre i de sota), on ja s'endevinen els primers colors de la tardor als arbres més alts. A mesura que anàvem pujant i ens anàvem acostant a la carena fronterera (foto de sota), ja intuïem que la cosa no seria senzilla: força neu als cims, vent cada cop més fort, ruixats de pluja, boires,....Al port de Siguer, el pic de Thoumasset i la grimpada a la carena final (a sota) es veien complicades. El que no passa de segon grau se'ns va posar massa difícil amb la neu, el fort vent i el material estiuenc que portàvem, així que vam preferir arribar-nos fins a la vora de l'Estany Blau, on nevava tant com podia i girar cua.
Tot i el mal temps que podem veure en el mini clip següent:

Temporal de vent al port Vell

ens vam animar a fer un petit cim, el Turó de Port Vell, 2.489 m, aprofitant que el vent va afluixar una mica. Un recorregut que podeu seguir al mapa de sota, en una vall tranquila i molt bonica (foto de sobre), com tantes valls pirinenques desconegudes, que val la pena de resseguir ara que ja s'acosta amb força la tardor.

3 comentaris:

PGB ha dit...

Doncs jo per una banda ja en tinc ganes de que ja començi a nevar, a veure si m'estreno amb l'ski de muntanya! També per fer ski o tornar a intentar l'snowboard a alguna estació i per fer algun cim hivernal :P

D'altra banda... nye.. vull anar a trepar i a Sant Llorenç fa molt fred a l'hivern :P però weno... segur que alguna via cara Sud trobarem ;P per exemple... El camí del Tro?

Gatsaule ha dit...

Pere, ja saps que per anar a escalar només ho has de dir...., o per fer esquí de muntanya, clar.

Mohawk ha dit...

Ey! jo m'apunto, eh!! Que vull descobrir aquest camí "light" de pujada a la cara sud del Pedra!!

Podríem fer el Camí del Tro per les coves dels Talibans, a mi em faria gràcia!!

Ens veiem!!