7 de juny 2006

El Camí del Tro, en solitari

La teoria deia que el dilluns havia de sortir amb el Pep cap a Orlu, però la realitat va ser més dura i, quan semblava que ja estava bastant recuperat de la caiguda de l'altre dia (veure post), agafa una grip de cavall que l'obliga a renunciar al darrer moment.

Com no tenia ganes de quedar-me sense escalar, vaig pensar que el Camí del Tro no era una mala via per anar en solitari, dificultat dura però d'adherència, ben equipada, i ja en coneixia els primers dos llargs de feia pocs dies. A més, per anar al Pedraforca sempre estic a punt.

A dalt us he deixat la ressenya completa de la via segons el meu modest entendre, tot i que hi ha gent que no el comparteix.

I a la dreta, una foto des de la tercera reunió cap avall amb un joc de tascons com a company ocasional a l'altre extrem de la corda.

Cal dir que la via és maca i sostinguda, que el llarg més difícil és el tercer, que està equipada a prova de bombes, i que tot i que els llargs són d'uns 40 m es pot rapelar sencera amb una corda de 60.

A sota us deixo ressenyat un accés alternatiu i curiós a peu de via, que val realment la pena. Si el proveu, ja em direu que us sembla el V+, . . .

14 comentaris:

Mohawk ha dit...

Ja,ja,ja....et veig resentit per lo de la graduació, eh!, tu tranquil que jo tampoc tinc la veritat absoluta, igual coto massa alt.

Simplement felicitar-te per la via, que ets un crack alpinista! (Ara tinc a tothom alucinat dient que l'altre dia vaig escalar amb un alpinista de 8000s, je,je,je....)

Per cert, el dissabte van uns companys meus a fer la via de tots, o sigui que si veus gent per allí en plan romeria...són ells!

Així ja em passaran infomració de primera ma!!

K. ha dit...

¿8000? ¿M'he perdut alguna cosa?

Gatsaule, gracies al teu post tinc casi covençuda a Marta per anar a fer aquest vía.

Records!!!

PD: Finalment no pujem a Berga aquest cap de setmana. No podrem anar a la sortideta geològica...

Gatsaule ha dit...

K., disfrutaràs moltíssim, ja ho veuràs. Si jo hi pujo tot sol vol dir que tu hi passaràs corrent ! Ja ho explicaràs.

Mohawk, t'aniria bé el 17 de juny ? L'ú de juliol marxo de vacances.

Mohawk ha dit...

17 de Juny adjudicat!!!

Ja farem el planning!! A veure si trobo algun lloc on dormir per poder començar d'hora!!

Ja ens farem un mail!

Vlady ha dit...

Que manera de poner los dientes largos, cada vez me entran más ganas de tirar para allá. je, je, je.

Juer, que buena pinta tiene esa pared!!!

Salu2

PGB ha dit...

Les coves dels Talibans és l'aproximació alternativa per arribar a peu de via?

Jo m'ho vaig apuntant tot per anar-hi algun dia aquest estiu :P
Quin material cal/recomanes dur?

Jo també m'he perdut amb lo dels 8000! Quin (o quins!) has fet?! :O

I ja posats a demanar: article d'escalar en solitari ja! ;) (ja sigui amb el silent-parner, soloist, nusos...) :P M'interessa molt per anar fent els meus pinillus ^_^

K. ha dit...

Valdy: si la ves en directo flipas. Es una maravilla de pared

PGB: Les Coves es una pseudo vía de escalada de lo más original, a ver si Gatsaule nos da más datos.

Gatsaule: ¿GB2? ¿triunfaste?

Gatsaule ha dit...

Del tema 8.000's, he pujat al cim del Cho Oyu i he intentat el Gasherbrum II, però el mal temps no ens va deixar passar del camp 2.

Abans havia arribat molt a prop del cim de l'Ama Dablam, un 6.000 molt proper a l'Everest, i on si que vaig fer cim va ser al Muztagh Ata, que fa una mica més de 7.500 m. Aquest el vair pujar i baixar fent esquí de muntanya.

Així que ja veieu que tampoc és res de l'altre món.

Tema coves dels talibans: molt divertida i es pot fer sense assegurar si et saltes el V+ de dalt (el IV- del principi es arran de terra). Travessa el túnel natural de 50 m és molt xulo.

Per escalar en solitari faig servir el silent partner. Treballa de forma semblant al cinturó de seguretat del cotxe, quan la corda s'accelera es bloqueja. A mi em dóna molta confiança.

Com que s'ha de pujar dos cops cada tirada, de primer i de segon, et fas un fart d'escalar.I a més, sense reposar mai a les reunions. Per pujar de segon faig servir el shunt.

ivanG ha dit...

Hola Gatsaule, felicitats per les dos víes al Pedra (la del Guarda y la del camí del tro) Aquest ultims díes blogger m´ha donat pel sac!!
Lo més a prop que he estat de fer una vía al Pedra va ser un intent a la Grallera (no vam tindre un día d'inspiració).
l'Ama Dablam ha de ser increíble, preciós (li diuen el Cerví de l'himalaya, no?)
Una pregunta sobre tema geologic:
fas sortides per a grups, matinals, per a gent neofita (o sigui ni ideia de pedres)?
salutacions

PGB ha dit...

em sembla que haurem de fer una kdd tots plegats ja i anar a fer alguna coseta al Pedra guiats pel gatsaule! ;)

Gatsaule ha dit...

Ivanbonatti, si mires un dels meus darrers posts, veuràs que en faig una aquest diumenge de sortida de geologia per neòfits, organitzada pel Parc Natural del Cadí-Moixeró. Però si mai quedem per escalar ja pots comptar amb una classe particular.

L'Ama Dablam és la muntanya ideal, a més de tenir bona roca, travesses unes crestes esmolades i híper aèries de IV-IV+, molt disfrutones tot i la motxilla.

pgb, per mi quan vulguis excepte el juliol que marxo als Alps.

Anònim ha dit...

Guapa foto de las Coves dels Talibans, un altre gran encert d'en Campru, la afeigeixo a la meva cole. A veure si fas alguna de les meves a la sud i la comentas, tinc ganes de saber que diu la basca avui en dia del tema.

ivanG ha dit...

Hola gatsaule,
ya he vist el teu post de la sortida geologica(quasi cada dia li faig un cop al teu blog....), et preguntaba això perque al meu centre estavem interesats en fer una sortida d'aquest tipus i com que no coneixem a molts geólegs em vaig enrecordar de tu.
Aixó d'anar a escalar junts me l'apunto (per quan escali més), encara que també te d'avisar que soc una mica "petate", m'haurás de remuntar tota l'estona..........
Salutacions!!!

Gatsaule ha dit...

Val, no ho havia entès. Pots comentar al teu centre que si els hi interessa algú que munti una caminada d'interès geològic, puc ser la persona adequada.

Ho he fet diverses vegades de muntar rutes interessants des del punt de vista excursionista, on anem fent parades per intentar entendre tan els tipus de roques, com per interpretar el paisatge i la formació geològica de les muntanyes.

Com que és un tema que m'agrada molt, ens posarem d'acord amb facilitat.

Si et sembla escriu-me directament.