30 de maig 2006

Pedraforca, paret sud

La paret sud del Pedraforca, quin espectacle. Això si que és una paret compacta i sòlida on n'hi hagin !! A sobre es veu molt bé el pany de la dreta per on puja la via de Tots, la cornisa de la Gran Diagonal, que talla la paret, la xemeneia de la Pany-Haus, i la immensa llosa per on pugen les vies de setè grau...

Per sort, més a la dreta (foto de sota de tot), una zona més baixeta i assequible ens ha deixat algunes vies ben equipades on hem pogut anar a disfrutar una mica. Nosaltres hem començat per la Llamp de Tro, on ha quedt clar que el fet que siguin ben equipades que no vol dir que siguin fàcils.

A la meitat del primer llarg, el Pep ha tingut una caiguda desafortunada (just quan intentava xapar), i s'ha donat un bon cop a un peu. A sota, una mica abans de la caiguda:

I aquí, llepant-se les ferides després d'haver-se rascat una mica:

I el que sol passar en aquests cassos, és que llavors m'ha tocat pujar a mi, una idea fantàstica si no fos perquè ni el 6b ni el 6b+ són el que es podria dir el meu grau consolidat. En cara no sé com, perquè la via no permet gaires trampes, he pogut arribar a la reunió i retirar-nos de la via com uns senyors. A la foto se'm veu poc abans de la primera reunió, i darrera per nosaltres:

Tot i el peu adolorit del company, llavors ja hem anat a fer una via al nostre abast, el Camí del Tro. Ben equipada, sostinguda sense ser extrema, i amb passos aïllats de 6a als llargs centrals. A la foto de sota es veu l'arribada a la primera reunió:

La llàstima és que després del segon llarg el peu del Pep se n'ha ressentit i cada vegada coixejava més. Així que hem hagut de tirar cap avall i baixar sense massa pressa cap al cotxe. Per cert, el Camí del Tro es pot rapelar amb una corda de 60 encara que arriba una mica justa. Ho hem pogut comprovar personalment.

14 comentaris:

K. ha dit...

Gracies per la info dels rapperls del Camí, igual la anem a fer en breu...

Records i que es curi bé el teu amic!

Mohawk ha dit...

Buenu, esperem que no sigui res...Tenen molt bona pinta aquestes vies...jo fa temps que vaig darrera de fer la via de Tots de dalt a baix, però mai trobo el moment...je,je,je.

A veure si aquest cap de setmana triomfem!!

PGB ha dit...

Unes parets imponents les del Pedraforca :) Tinc moltes ganes d'anar-hi i a veure què tal se'm dona aquesta calcària tant compacta!

Sort amb el Mohawk! A veure si acabeu la via ;)

Gatsaule ha dit...

Espero que tot vagi de primera i ens poguem oblidar de caigudes, de les tontes i de les altres.

A més, tinc entès que en Mohawk és un crack i que fa els 6b atlètics com si fossin tercers, je, je,...

Gatsaule ha dit...

Ep, Pere, també estàs convidat el dia que vulguis. Al Pedraforca sempre estic disposat a anar-hi, mentre no sigui res massa extrem, clar.

Vlady ha dit...

Que hay Gatsaule:

Me habían hablado muy bien de Pedraforca varias personas, pero viendo la pared, tiene que ser brutal escalar allí.

Como andan esas vías de equipamiento? Hay reuniones montadas?

El grado de 6b+ es obligado o acerable?

Y ese interrogante? es por que el grado está sin confirmar o por que no conoces el grado?

Zenks.

Salu2

Gatsaule ha dit...

Vlady, si quieres ver las reseñas completas las encontaras facil en www.onaclimb.com, yo he reseñado únicamente lo que hicimos y de acuerdo con mi poco criterio.

Además cuesta dibujar la reseña porqué la foto está hecha desde abajo y no parece que las vias tengan 5 largos de 40 m. Sobretodo queria que la gente supiera claramente por dónde empiezan, que muchos se confunden.

Estas dos vias estan muy bien equipadas, aunque curiosamente en la más difícil los seguros alejan un poco para los que vamos justos. El grado es obligatorio, puedes estar seguro !!

Y si alguna vez os animais a venir al Pedraforca, no dudes en contar conmigo. Una pared impresionante en un sitio precioso.

Vlady ha dit...

Gracias Gatsaule.
Cuando vayamos te aviso. :)

Salu2

ivanG ha dit...

Una pared impresionante!! Hace un año subimos la Gran Diagonal y me impresionó la vista desde Prat Reo.
La Gran Diagonal me gustó mucho, una trepada muy divertida y el Pollego Inf no tiene nada que ver con la aglomeración de su hermano mayor.
Salutacions

K. ha dit...

Vlady, si vas al Pedra algún dia, avisa. Que hemos de saludarnos... :)

Igual estos dias probamos la Camí del Tro o la Civís-Genís,

¿Hará mucho calor en la cara Sur?

Vlady ha dit...

Uy Oskar, la temporada Pedra, ya está tocando a su fin.
Es lo malo de estta escuela que una gran mayoría de sus zonas es sur y la adherencia con cara sur es lo peor. Te dejar las suelas y no subes una mierda.

Ahora lo que se hace es dormir el día antes por allí y trepar tempranito.
A eso de las 12:00 puede ser hasta peligroso, ja, ja, ja.

Pero vamos que si bajais por aquí avisad que se os aconsejará algunas cosa que se pueden hacer a pesar del calor aunque son pocas.

Salu2

Gatsaule ha dit...

K., per anar a la sud del Pedraforca, ara és molt bona època. L'altra dia fins i tot vam passar fred una estona.

Si vas dissabte (demà) al camí del tro i vols un guia, ja ho saps, demà no tinc res tancat. Pots escriure'm i quedem.

Anònim ha dit...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»

Anònim ha dit...

What a great site, how do you build such a cool site, its excellent.
»