21 de maig 2006

Dent de Cabirols

Aquest dissabte tan sols disposàvem de la tarda per fer alguna cosa, i no volíem anar a cap escola. La intenció era poder escalar uns quants llargs de corda per fer una sèrie de proves de cara a l'estiu.

Així que ens hem decidit per anar al Pedraforca, als Cabirols, a la via Civís-Genís, una via coneguda, de 5 o 6 llargs, amb roca normalment bona i una aproximació raonable. Amb la caloreta que comença a fer, les parets nord cada dia guanyen més punts a l'hora de triar un lloc on escalar.

A les 3 sortíem del cotxe, i a quarts de quatre ja començàvem a escalar. I la veritat és que tot i que hem començat a escalar amb màniga curta, ben aviat ens hem vist obligats a abrigar-nos,.... Un avís pels interessats !

Dalt, a la dreta, he fet una ressenya aproximada de la via, aprofitant una base que he trobat a la web de les ressenyes (www.ressenya.net), espero que no s'ho agafin malament. Però ésuna solució temporal mentre no trobi una foto meva sobre la qual dibuixar-hi la via.

Nosaltres vam fer 6 llargs perquè, tot i que les tirades 3 i 4 normalment es fan en una de sola, la reunió intermèdia és tan espectacularment aèria que no ens la volíem perdre. Tampoc es tracta de la via original, sinó que vam entrar per la Cerdà-Albert (primer llarg i foto de dalt, fins a la reunió que també és comuna amb la via del Guarda. Una baixada fàcil i una petita xemeneia et deixen a la primera reunió de la via original, i segona nostra.

Els tres llargs que segueixen són verticals i molt interessants (quart llarg, a dalt a l'esquerra, i inici del cinquè llarg, a sota). Trobem material posat, però els tascons i friends entren per tot arreu, si ens convé. I les reunions tenen parabolts. No sé si som els primers que hi pugem aquest estiu, però vam trobar alguns trams de roca en pitjor estat que altres vegades i vam aprofitar per fer neteja.

Per cert, si algun valent que llegeixi això i que faci 6b en clàssica em vol acompanyar a la via del Guarda,..., crec que ens podríem entendre !!

18 comentaris:

ivanG ha dit...

Hola Gatsaule!!
Molt be per la activitat! Aquesta vía la tinc "clitxada" te molt bona pinta.
Només les reunions estàn equipades?
Hi ha un bon ambient?
L'Altre día em vaig enterar que fa poquet un escalador es va fer mal en aquesta vía....

Gatsaule ha dit...

Una via molt recomanable, amb molt d'ambient, força equipada (si vas bé, no et cal posar quasi res) i en general bona roca.

A mi se'm va trencar una presa, tens més detalls d'aquest accident ?

ivanG ha dit...

M'Ho va comentar un company del centre però no et puc dir res més, al Periodico.es està la notícia pero has de registrar-te.
Salutacions!!!

PGB ha dit...

Ostres, mira que en tinc ganes d'anar a fer alguna via al Pedra però em trobava en el tema que, o em falta grau, o em falta coco :P

Si dius que els llargs estan equipats i les R amb parabolts... s'haurà d'anar a fer! :)

A més, m'interessa la opció de posar catxarros perquè sóc un inexpert del tema. Hauré de fer toques als colegues clàssics per anar-hi! ;)

Molt bona ressenya!

Gatsaule ha dit...

Si algun dia t'animes a anar al Pedra, tan sols ho has de dir. El conec a fons, hi ha vies divertidíssimes de més de 10 llargs que et fas un tip d'escalar patint el justet.

Ja ho saps, hi estàs convidat.

K. ha dit...

Yo también busco una vía fácil y no muy larga para ir con Marta. ¿Alguna recomendación?

¿Has probado las vías de varios largos de Malanyeu? ¿otras opciones interesantes y modestas?

Records

PGB ha dit...

Doncs no t'estranyi que algun dia et deixi apuntat el meu email per posar-nos en contacte i anar-hi...

Em fa vergonya dir-ho però no hi he estat MAI al pedra, no l'he fet ni caminant! :S Ara que per mi, la primera vegada al Pedraforca, i fer-lo escalant seria la reòstia ;P

Gràcies per la invitació :)

Gatsaule ha dit...

Al Pedraforca hi ha vies genials per entendre el "quid" de l'escalada clàssica, curtes o llargues, més o menys difícils i algunes molt ben equipades. A mi m'agrada molt d'anar-hi i no em fa gens de mandra, podem quedar quan volgueu (Pere, Oskar, Marta,...).

Les vies llargues de Malanyeu són o molt sostingudes o molt poc equipades, segons el meu gust. Algun cop he sortit per dalt (sempre per la sortida Monges mascles, la més fàcil de les equipades), i sempre patint molt.

La Civís-Genís és molt recomanable, bastant equipada, dificultat baixa i aproximació curta. Jo l'he fet amb gent que escalava molt poc o gens.

K. ha dit...

Gràcies pels consells. A veure que fem...

Anònim ha dit...

Cap problema perquè utilitzeu els croquis de la web (i encara més si citeu la font).
Curiosa la combinació que vau fer.

Per cert K., una via no massa llarga i no massa difícil és El camí del Tro a la cara sud del Pedra. Fa 150 metres i està equipada, només cal algun tascó. El grau màxim és 6a, però no és obligat.

K. ha dit...

Es pot baixar del Camí del Tro amb una corda de 70?

Gràcies

Mohawk ha dit...

Ey!! Jo t'acompanyo quan vulguis a la via del guarda que li tinc moltes ganes!!!

A més a la cara nord no he fet mai res...

Vinga, proposa alguna data al juny i me l'apunto a l'agenda...

Gatsaule ha dit...

K., del camí del tro es baixa caminant, cap problema. Hiperequipada que gairebé es pot fer en A0 (la feien pel Raid Verd, fins i tot gent que no havia escalat mai). I arribar al peu de via ja és una excursió !! (1h 30')

Mohawk, si el 3 o el 4 de juny vols anar a la via del Guarda, ja podem quedar.

Gatsaule ha dit...

K., del camí del tro es baixa caminant, cap problema. Hiperequipada que gairebé es pot fer en A0 (la feien pel Raid Verd, fins i tot gent que no havia escalat mai). I arribar al peu de via ja és una excursió !! (1h 30')

Mohawk, si el 3 o el 4 de juny vols anar a la via del Guarda, ja podem quedar.

Mohawk ha dit...

Per mi perfecte el 3/6!!

Tinc força ganes de fer-la!!

T'envio un mail amb més dades!!

Mohawk ha dit...

Je,je,je....no trobo el teu mail...et deixo un dels meus:

eskoria @terra.es

Anònim ha dit...

Com diu Gatsaule es pot baixar a peu des del final de la via. I amb una corda de 70 metres segurament també es pot baixar rapelant, però això no ho sé segur.
Nosaltres anàvem amb dues cordes de 60 metres i recordo que vam empalmar algun ràpel, les instal·lacions no estaven molt seperades.

Anònim ha dit...

Hola, sóc el pare de l'escalador que va caure el passat dissabte dia 13 de maig fent la via del guarda. Sento no conèixer el món de l'escalada, però us puc dir que se li va trencar la presa d'una mà i després la d'un peu, finalment va fer un "saque", no estic segur si era al tercer llarg, crec que havia passat per tres "seguros", dels quals en varen fallar dos. Eren pitons antics. Lògicament, ara no hi són. Al refu deuen tenir més informació. Demanaré més detalls al meu fill per donar-vos-els.