12 de gen. 2006

Vacances positives

Volta a peu per la serra de Sant Joan, esquiada per la Cerdanya, escalada en gel sobre el riu Saldes, anar i tornar corrent de la fira dels Reis de Montclar (més de dues hores i quart), trepitjar la neu nova a la serra de Queralt, escalada en roca a Collegats, a Malanyeu, a Sant Julià de Cerdanyola,..., no es pot dir que no hagin aprofitat aquests dies de festa.

La serra de Sant Joan (a dalt) és una de les allargades muntanyes del Prepirineu, entre el Segre i el Noguera Pallaresa, amb una cinglera calcària orientada al sud que es deixa travessar per alguns congostos i graus. Aquests punts permeten de fer-hi diversos itineraris circulars i és una àrea on és més fàcil veure-hi rapinyaires que altres muntanyencs.

Els accessos més habituals són des del coll de Bòixols o des de Montanissell i, al no haver-hi camins senyalitzats, les rutes són una mica al gust de l'excursionista.

Aquest dia vam optar per pujar per la canal oriental i la carena, fins l'anomenat turó del repetidor (amb grans antenes al cim) i baixar per l'obaga nevada fins l'engorjat que permet de retornar al cotxe. Dia gris i fred, ric en observacions ornitològiques, una bona sortida en un racó solitari per acomiadar l'any.