13 de gen. 2006

Moles del Pessó

Finalment vam estrenar Collegats, una zona d'escalada com a mínim sorprenent, amb una roca formada per un conglomerat fonamentalment calcari, molt adherent, força vertical i que va fent petites panxes que s'han d'anar superant.

Per començar vam triar una via bastant equipada, la Performance de les Moles del Pessó. Són 5 llargs i uns 200 m de recorregut, en aquesta paret situada sobre el barranc de sant Pere. De fet, són més aviat 4 llargs i un trasllat caminant entre la R3 i la R4. Això si, 4 llargs sostinguts al voltant del cinquè grau. Si voleu veure la ressenya:

http://www.onaclimb.com/ressencatal/catalunya/collperforma.gif

El més interessant, però, és el paisatge. Un paisatge molt condicionat per la geologia complexa de la zona, amb grans masses de conglomerats que es sobreposen a dipòsits de flysh o a calcàries molt replegades i trencades, formant gorges, valls penjades, carenes inabastables,....

Aquest entorn combinat amb les desenes de voltors que sobrevolen continuament la zona, fan que et sentis transportat en un indret llunyà i salvatge, malgrat la carretera o les línies elèctriques. En prenem nota per futures caminades, també.

Després de l'escalada, fet el mossec i la foto de cim, la feina la tenim a trobar les cadenes de baixada. Amagades i pràcticament sense senyalitzar, costen de trobar perquè estan en un indret poc lògic. Quan les trobem, després d'espantar un parell de voltors enormes que estaven reposant, fem una baixada ràpida i divertida cap al cotxe mentre comença a plovisquejar.