20 de des. 2021

Gran Cir, des del passo Gardena

El darrer dia de les vacances dolomítiques fem un cim curt però molt interessant: el Gran Cir (a sobre). Una muntanya amb poc desnivell (menys de 600 metres des del passo Gardena, a sota), i amb un tram de ferrada molt senzill que es pot pujar perfectament sense equipament.

Serà un cim rodó que tancarà aquestes setmanes tan intenses de volta per les Dolomites.

Des del coll la pujada és evident, hi ha diversos camins que pugen en direcció nord, i tot acaben confluint al peu de la muralla sud, plena de vies d'escalada. El camí s'enfila per una gran canal evident.

En el punt on canviem de vessant, el camí és converteix en una grimpada senzilla i equipada amb un cable, que porta directament fins el cim.
Avui hem tornat a enganxar un gran dia de bon temps, i al nostre voltant s'alcen els massissos del Sassolungo i del Sella, sempre espectaculars!
Avui també hem portat un petit dron que fem voltar al nostre entorn i que ens dona una perspectiva diferent del cim, i ens ajuda a apreciar molt millor les parets verticals que formen la muntanya.
Després d'aprofitar el bon temps per fer-hi una bona estada, refem cap avall el camí de pujada i anem cap a casa per començar-nos a preparar pel llarg viatge de tornada...

Al mapa de sota podeu veure el traçat de l'itinerari i, al wikiloc hi teniu el track.