18 de nov. 2018

Canto por soleares i Missió impossible, a Alòs de Balaguer

El serrat del Poll, la zona d'escalada d'Alòs de Balaguer, és una raconada molt solitària i atractiva, situada prop de l'aiguabarreig entre el Segre i el Noguera Pallaresa. Molt a prop de Camarasa i, a la vegada ben lluny si vols unir-ho amb cotxe...

Amb el Pep havíem vingut fa anys per pujar l'Olga Frontera, però des de llavors la zona ha crescut molt.... Per sort a l'aparcament trobem un vell conegut, i el Toni ens recomana una bona combinació de vies. 

Així que comencem per la Canto por soleares, d'aproximació inexistent. Una via que comença per un parell de llargs poc complicats i que són millors del què aparenten.
Després arriba un flanqueig i un llarg curt que ens porten a la millor tirada de la via, la darrera.

Una placa increïble de Vº, amb alguna xapa i algun pont de roca, però que es deixa equipar, ens permet gaudir d'aquesta placa tan bona!

Gairebé estem a punt de fer l'altre llarg que la recorre....
Seguint els consells vallesans, rapelem i anem a buscar la segona reunió de la Missió impossible, situada molt a prop.
Ens trobem amb un llarg atlètic i bonic, amb un pas final on cal concentrar-se... Un llarg on portar un parell de C3 és del tot recomanable, nosaltres amb només un, ho vam patir!

Després, unes plaques entretingudes ens porten a la darrera tirada.
El darrer llarg d'aquesta via és gairebé tan bo com el darrer de la via anterior: un diedre que no s'hauria d'haver acabat mai ens porta a un petit replà, just sota de la reunió.
Sorpresos, trobem que la reunió està atapeïda per la gent del Vallès, el Toni i les seves noies... Després d'un pacte entre berguedans i vallesans, ens posem d'acord i compartim la baixada, que segueix la via de lo Gall.

Un parell de ràpels (30 i 60 m) i un tram de camí costerut més tard, ens trobem tots altra cop al cotxe, contents i disposat a compartir un full de ruta i unes cerveses, a Artesa!

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

A Alòs de Balaguer hi ha vies molt maques, si fèia temps que no hi anaves segur que hi tornes aviat. Aquest del ràpel em sona...

Gatsaule ha dit...

Si, Jaume,ho has endevinat, em van venir ganes de tornar-hi aviat!! Però està fent un hivern amb molta boira...