29 d’abr. 2018

Pic Occidental de Coll Roig, canal oest.

Per reprendre el blog, després d'una llarga lesió al tendó d'Aquiles que m'ha tingut 6 mesos fent massa bondat, res millor que una de les millors esquiades que es poden fer en aquesta època a la frontera entre la Cerdanya, el Capcir i l'Arieja.

Els pics de Coll Roig formen una llarga carena que arriba just fins al costat del Carlit. Fa uns anys ja hi vaig fer una bona volta molt recomanable... I pel vessant oest baixa una bonica canal, aspre i solitària, apte només per a esperits rebels. Com el de l'Edunz, del qual he manllevat la primera foto on es veu molt bé el recorregut.

Aquest divendres passat vam sortir amb el Pep de bon matí, pel mig del bosc esclarissat de bedoll i pi negre, a buscar la canal.
Ben aviat vam sortir a la part més oberta del bosc. Aquí la neu ja era dura i augurava una bona sortida. Tot i que potser vam pujar una mica massa aviat i després el flanqueig es va fer llarg...
Un cim atractiu, neu bona i un dia collonut, a més, completament sols i cap traça. Què més es pot demanar?
A mesura que pugem el pendent es va accentuant, sobretot quan entrem de ple a la pala final.
Travessem la cornisa i pugem a la carena final, que ens portarà molt ràpidament fins el cim.
Alegria, fotos, felicitat..., quina manera de trencar tants mesos d'exercicis al gimnàs! 

Mengem una mica, i ens preparem per encara una baixada de somni. El sol ha estovat lleugerament la neu i es troba en aquell estat de neu primavera que tant ens agrada.

La pala és fantàstica. Només cal anar alerta a baix a flanquejar per anar buscant els millors pendents, i sense adonar-nos ja som al bosc.
Arribats al camí de l'estany de Lanós, ens traiem els esquís i reprenem el camí fins al cotxe, que avui hem pogut deixar gairebé al final de la pista.

A sota us deixo el mapa del recorregut, i al Wikiloc, hi trobareu el track.

7 comentaris:

karles ha dit...

Ei Joan! Content de veure't recuperat. Jo les pells les tinc quasi en formol...
En tenim una de pendent a la Tó!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

És un goig veure com de bé t'has recuperat. Felicitats!

Jaumegrimp ha dit...

Molt be! ja tocava eh! celebro la recuperació! Haurem de fer un aplec a La Tó per a celebrar-ho.

Gatsaule ha dit...

Potser si que hauríem de muntar alguna cosa per la To per celebrar-ho, però no sé si us podria acompanyar a tots el mateix dia!!

Realment em sento molt recuperat, tot i que encara s'infla una mica. Però em deixa fer, que és el més important. Gràcies, de veritat!

edunz ha dit...

bentornat! ben bona esquiada, només sobre el wiki, haha.. amb lo bonic que és saber trobar l'itinerari i lo prudent de no posar-ho tan fàcil...:)) Escolta, així la pista era oberta? fins on vau poder arribar? sovint a l'hivern tenen la tanca baixada al final del poble, merci!

Gatsaule ha dit...

Hola Edu!! Doncs la pista està oberta fins al final, per si vols aprofitar!! Un racó magnífic!!

edunz ha dit...

merci Joan! de fa uns anys que a l'hivern la tanquen, a banda que a l'estiu és dels primers llocs, fa molt temps d'això, que van començar a aplicar un peatge que recapta l'ajuntament per fer-ne manteniment, .. quan encara es pagava en francs!