9 de juny 2017

Via Queraltina al castell Berguedà

Damunt el camí que fa la volta al castell Berguedà des del santuari de Queralt, i poc abans d'arribar a la zona d'escalada esportiva, s'ha obert aquesta magnífica via, en una zona que sembla que pot tenir futur per fer-n'hi més.

Amb el Toni l'hem anat a provar ajudant-nos de la bona ressenya de sota, copiada de Topo-roc, on hi ha més detalls de l'accés i de la via.

L'aproximació és de 5 minuts des de l'aparcament del Santuari. Només cal pujar les escales i agafa l'ample camí planer que porta al peu de via.
L'inici és evident pel senyal en forma de Q que hi ha al peu de via. Cal anar alerta perquè s'estan equipant noves vies a ambdós costats que poden confondre.

El primer llarg comença ben vertical, seguint una fissura de molt bon equipar, amb 2 parabolts just abans i un al final. Un tram més senzill porta a un petit bombo final abans de la reunió.
El segon llarg és curtet i es pot enllaçar perfectament amb el tercer, nosaltres ho vam fer així i no vam tenir problemes. 

I per baixar, en dos rappels vam ser al començament.

La via és molt bona i molt recomanable si estàs per allà. Està bastant equipada, però calen unes quantes peces mitjanes per acabar d'anar tranquil. Vaig trobar que el primer llarg picava més que el segon, però en general la dificultat és força homogènia, serà una clàssica.

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona, veig que t'hi estàs aficionant al Stri de Queralt ! quina sort tenir-ho tant a prop de casa.

joan asin ha dit...

Ei enhorabona veig què vas sortint de la lesión...

Unknown ha dit...

Hola Joan, soc el Xavi Batriu,tambe vem fer la Queraltina i la baixada caminant es molt guapa i aeria, jo recomano molt baixar caminant

Gatsaule ha dit...

Si, després d'uns dies als Alps, ara ja puc dir que la lesió és història!

La via sempre l'he fet amb risc de tempesta, així que hem tirat per la via ràpida, però sabent-ho, el proper cop tirarem amunt!!