19 de gen. 2016

Stoc de coc i via dels Senzills, a Malanyeu

Aquest dissabte feia fred i bufava un vent força gèlid. almenys pel què estem acostumats aquest hivern. Així que era un bon dia per portar al José Manuel a Malanyeu, on encara no hi havia escalat mai. I com a bon amfitrió vam anar a dues de les bones vies de la paret.

Vam començar per la Stoc de coc i continuar per la dels Senzills. És una bona combinació perquè la primera es baixa fàcilment amb un parell de rappels molt nets (de la R2 al terra arriba molt just, però diuen que els justos van al cel!), i de la dels Senzills el retorn per la cresta i el camí és prou còmode.

Així que esperem que toqui el sol a la paret, i comencem per la Stoc de coc.
Deixo el magnífic segon llarg perquè el gaudeixi ell, no és fàcil trobar llargs d'aquestes característiques i amb aquest grau, tan llargs i mantinguts! I sembla que l'hi va agradar.
La sortida la fem per les Monges mascles, tot i que ell es mirava amb ulls depredadors la sortida original de 6b... Però així queda una via molt més homogènia!!

Fem els dos rappels i ens acostem al peu de la dels Senzills, amb un primer llarg dividit en dues parts, una primera prou senzilla, i una segona on els forats es fan petits i el grau apreta una mica més!
El segon comença amb la travessa del sostre, i després ja només cal anar pujant de forat a forat. 

Després del tercer llarg, una fantasia que no depassa el IVº tot i la verticalitat, em toca el darrer de la via, per mi el més bonic. en aquest la roca s'assembla més a la de la cara sud del Pedraforca que no a la de Malanyeu, compacta, adherent i sense forats. Una combinació de passos d'adherència i atlètics que no et deixa indiferent!

Per tancar el dia, ja només ens queda l'agradable passejada per la cresta i el camí de tornada cap a les Escoles, tot preparant la propera sortida!

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

El company ja pot estar content! l'has portat a dues de les millors vies de la zona.

Gatsaule ha dit...

Si, va ser una jornada prou rodona! A veure si així el puc convèncer per tornar!!