15 de set. 2015

Quiquillon d'Orpierre, diedre sud

El mes de setembre és molt bona època per marxar cap als Alps, enguany hem pogut reservar uns dies amb el Pep que intentarem aprofitar. Com que les ganes són grans, busquem poder conèixer algun lloc nou que estigui a mig camí, i ens fixem en les cingleres d'Orpierre, un poble sorprenent envoltat de parets calcàries on hi trobem centenars de vies d'escalada de totes les mides, sempre ben equipades amb químics.

I cap a les 2 de la tarda, arribem al peu del Diedre sud després d'una còmode i curta aproximació, ben explicada a la pàgina de Camp to camp, d'on he tret la ressenya de dalt. 

El primer llarg, però, ja no és tan còmode, una bavaresa desplomada i amb la roca molt suada, ens obliga a posar-nos les piles ben de pressa!
El segon llarg ja és una altra cosa, tot i que dalt de tot també té un tram prou emprenyat!! Sort que la roca és una meravella i l'equipament també!
El tercer llarg comença per un desplom poc complicat, i continua per una placa molt fina on l'estil d'escalada canvia de cop, deixa de ser atlètic per passar a l'adherència.

Aquí arribem a una terrassa des d'on les vistes sobre el poble ja comencen a ser interessants. Es veu molt bé com està encaixat en una vall estreta envoltada de parets calcàries.
Després del llarg de flanqueig, arribem al tram final, dividit en dues tirades que ens van agradar molt. Les dues estan plenes de passos que semblen impossibles fins que t'hi poses i comences a trobar forats amagats que, combinats amb passos d'adherència, permeten d'anar progressant en aquest mur compacte.
Al final, una altra placa molt vertical rematada per un sostre ens porten a la carena. Curiosament, el sostre del final és el tram més senzill del llarg!!

Després, només cal seguir la carena pel fil cap a la dreta fins un coll, on trobem un magnífic i còmode camí que ens tornarà a l'aparcament de l'Adrech. 

Un bon començament de vacances!

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Altre cop de Vacances Joan? veig que ben aprofitades no? es veu maca la via, monolítica. Enhorabona.

Gatsaule ha dit...

És una mena de paradís de l'escalada equipada, per tornar-hi. I el poble, idíl·lic!!