13 de febr. 2015

El último sueño al Serrat dels Monjos

Diumenge passat torno al serrat dels Monjos, aquest cop amb el Petrus. Inicialment volíem anar a ponent, però la boira gebradora ens ha fet girar cua. Una consulta ràpida a internet, i trobem aquesta bona ressenya dels Escalatroncs (a sobre), el último sueño, una via de dificultat moderada que cap dels dos ha fet.

Comencem a escalar a quarts de 12, gairebé com si fòssim esportius!! La via comença bé, s'hi veuen uns quants espits i la roca és bona. 
La segona tirada no té tan bon aspecte, però és molt millor del què aparenta. Potser el tram més dificil és el d'abans d'entrar a la reunió, però està prou assegurada com per no haver de patir.

Després, un flanqueig a la dreta per començar el tercer llarg i cap amunt, entremig de vegetació i roca una pèl dubtosa. L'arribada a la reunió també és el més interessant del llarg.
La quarta és ben senzilla, un curt flanqueig a l'esquerra on ens hem assegurat amb el camalot del 4 i un espit.

Des de la reunió és espectacular veure com puja una cordada per la via Mil·lenium...
Les dues darreres tirades s'assemblen una mica, totes dues tenen un inici més contundent i una segona part més trencada i on es camina més que no s'escala.

La via acaba on comença el carrerany que ens porta fins al torrent Fondo, per una ruta que conec de fa una setmana. Després hem vist que podríem haver agafat els darrers llargs de la Planetes transparents per sortir per dalt de tot, però això d'improvisar té les seves conseqüències!! 

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Així que val la pena? me l'apunto per si hi podem anar abans no xapin la zona.

Petrus ha dit...

Sí que s'hagués pogut continuar, sí. Llàstima de no saber-ho a temps :)

Mingo ha dit...

Ostres aquesta em sembla que la vaig fer tot sol. A dalt hi ha un pas desplomadet que te l'has d'assegurar amb un camelot del 2 o del 3.
Me l'apunto per anar-hi, perquè com no funciono gaire bé.
Una abraçada

Gatsaule ha dit...

Jaume, els Monjos és ideal per aquestes dates, i la via no està malament. Comparada amb algunes que fas, fins i tot es pot considerar molt bona!!

Pere, hi tornarem aviat!

Mingo, no acabes d'anar bé, això si que sap greu. Però si algun dia vols sortir, només ho has de dir!!