28 de maig 2014

Tardes a Malanyeu: Tarannà domèstic i via dels Culés

Aquesta primavera, he continuat fent escapades de tarda a Malanyeu amb el Pep, a veure aquesta munió de vies noves que s'hi han obert. Vies majoritàriament força senzilles, però que permeten gaudir d'una bona estona damunt de la roca sense patir. 

La Tarannà domèstic és una via del Joan Rovira i l'Amadeu, de la que podem veure la ressenya del Joan Baraldés a sobre.
El millor de la via és el seu equipament i els dos llargs de dalt. Poc equipada i molt equipable i una roca prou bona amb passos divertits, sobretot al segon llarg.

A dalt nosaltres vam allargar el tercer fins a l'inici del rappel, passant pel vessant sud (un pas de IV), i així guanyar una mica de llargada i de temps. Tot i que és una via molt ràpida, i més bona del que aparenta el seu inici.
La via dels culés, en canvi, ens va agradar una mica més i, tot i que està força més equipada, els parabolts no agobien gens. A sobre deixo la ressenya del Joan Baraldés, aperturista de la via.

El primer llarg comença força bé i té algun pas divertit. Després hi ha un segon llarg que no val la pena de comentar gaire, únicament fa d'enllaç amb el tram final. Però per algun lloc s'ha de travessar el bosc....
Però el tram final és molt bo! Nosaltres vam enllaçar el tercer i el quart de la ressenya i surt un llarg molt interessant, molt recomanable. Molt bona roca, poca vegetació i més vertical del què aparenta. Així que surt una via força recomanable, que ens va fer passar una bona estona!

Per baixar vam anar a buscar els rapels de la via Aina, on val la pena baixar en dos de 30 i un darrer de 60, s'estalvien molts embolics amb les cordes i les mates.

4 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Bon dia Joan,

Gràcies pels comentaris !!
Pel que fa als rapel per la via Aina, el segon de 30m queda molt justet per arribar a la R.1 !! és de 32-33m je je je i cal anar amb molt de compte

Gatsaule ha dit...

Joan, arriba just, però arriba. I així t'estalvies una mica d'enrenou de cordes i redueixes el risc de que s'enganxin. Però tens raó que cal anar amb compte i que per seguretat, millor posar-hi les dues!

Amadeu ha dit...

Hola Joan,
Celebro que us diversiu fent la Taranna. Tal com dius es una via molt senzilla, que obrirem en una calorosa tarda d'agost.
L'Ànima Mater de totes aquestes vies del pany esquerra del Deveso va ser en Joan Rovira, qui a pesar de la calor i de la visió poc atractiva que es te des de peu de via em va animar a obrir amb ell tots aquests itineraris molt fàcils però ideals per a bellugar-se o fer en solo.
Es injust doncs dir que es una via de l'Amadeu.
Salut i molts records!
Amadeu

Gatsaule ha dit...

Molt bé, Amadeu, ja ho canvio per posar les coses al seu lloc. El problema que tens és que el teu nom ja és tota una marca en el món de l'escalada!!