13 de febr. 2014

Adéu, Espanya, a Malanyeu

Aquest dijous a la tarda no feia gaire calor i el sol era ben agradable, però el vent ha esta força emprenyador i ens ha fet escalar de pressa. Potser ha anat bé, perquè així hem pogut provar aquesta nova via de Malanyeu i sortir-ne per dalt.

"Adéu Espanya" és una via que ja em va cridar l'atenció pel seu nom, tota una premonició del què està a punt de passar! Després vaig veure que no estava molt equipada, el que encara la feia més atractiva, i pujava paral·lela a la dels Senzills, de la que en guardo molt bon record.

El primer llarg potser és el millor. Comença pujant amb oposició amb un pi, i després continua per una placa on no hi ha els típics forats de Malanyeu, si no que sembla que estiguem a la sud del Pedraforca. Verticalitat i presa petita.
Després la paret es va tornant més discontínua i la dificultat va afluixant, sobretot al tercer llarg. Pel que fa a les assegurances, l'he trobat més assegurada del què imaginava pel què havia llegit, però mai massa equipada, només que no cal anar massa carregat de material i amb el semàfor d'aliens n'hi ha suficient.

El que si que continua magnífic, és Malanyeu!
El darrer llarg és el més rebuscat, però té un pas molt divertit, que està marcat com a V+ a la ressenya, tot i que no ho és en absolut. De fet, trobo que a part del primer llarg, a la resta de via el màxim grau que hi ha és Vº, però no deixa de ser una opinió....., per això he deixat a dalt la bona ressenya original del Joan B tal qual, així tothom la interpreta com vol.

La via m'ha agradat, i crec que val molt més la pena que qualsevol de les que hi ha més a l'esquerra, tot i que no arriba a l'excel·lència de la Neusnidó!! Ha estat una tarda ben aprofitada!

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Quina sort tenir tan aprop Malanyeu i aprofitar-hi una tarda! ara que cada cop allargaran mes a veure si baixes a Montserrat i en fem alguna, et sona el Setrill?

Joan Baraldes ha dit...

Hola Joan,
Me'n alegro que us hagi agradat la via. Pel que fa a la graduació tens raó al dir que és subjectiva, de fet vaig fer la ressenya després d'haver-la obert i encara no n'he fet la repetició sense anar tant carregat com quan estàs equipant i per tant la cosa es veu diferent.
Salut i a escalar

Gatsaule ha dit...

Jaume, la veritat és que si no fos pel menut, n'aprofitaria moltes més de tardes!! Però potser si que haurem de mirar de quedar, o una tarda o un cap de setmana, que això no pot ser!!

Joan, ja veuràs com hi faràs algun retoc, però si ho deixes igual tampoc passa res. La via és ràpida i distreta, ens va agradar.

Mingo ha dit...

Home Joan content de llegir-te. I com diu el Jaume és una sort tenir un lloc tan bonic al costat de casa. Felicitats als dos per compartir-ho