4 de febr. 2013

La Vinya, escalada esportiva a la serra de Queralt

Al peu de la serra de Queralt, en una roca triangular situada damunt de la carretera que porta cap a Sant Llorenç de Morunys, hi van equipar fa uns anys 10 vies d'esportiva de les que no se n'ha fet massa publicitat. 

La roca és molt propera a Berga, i en mitja hora escassa hi pots arribar caminant des del centre de la ciutat. Acostant-hi amb el cotxe, es redueixen a una curta i intensa pujada d'uns 10 minuts. 

A sobre he deixat un esquema amb el grau aproximat de les vies, però aquí hi trobareu una valoració lleugerament diferent.
La roca és la característica del vessant sud de la serra de Queralt, un conglomerat calcari amb forats i còdols  petits, molt compacte i adherent a les plaques, però trencat a les fissures. La verticalitat de la paret és el que determina el grau.

Totes les vies estan cosides a parabolts i la tranquil·litat sol estar garantida. Bon lloc pels matins d'hivern o per a les tardes d'estiu no excessivament caloroses.

Aquestes darreres tardes d'hivern en que no feia massa fred, també s'hi podia escalar força bé!!
L'accés més curt és des de la pista que porta a la casa enrunada de la Vinya des de la carretera de Sant Llorenç de Morunys, BV-4241, però també s'hi arriba còmodament pel camí del serrat de Fullaracs, sortint des de Fumanya (el camí més marcat i planer que es veu a sota).

4 comentaris:

Amadeu ha dit...

No ho coneixía i es veu interesant per anar a pasar l'estona i fer entreno.
Salutacions !
Amadeu

Mohawk ha dit...

Freeky!! :P :P

Jaumegrimp ha dit...

Ves per on el Joan fent esportiva...com cambia la vida per petits detalls oi? ja veuràs com al final fins i tot t'agradarà.

Gatsaule ha dit...

Això de l'esportiva sempre és relatiu, sobretot pels qui en fem amb el mateix estil que les altres!! Però per anar a treballar una mica no està gens malament, el lloc!