5 de febr. 2012

Salt de Murcurols

Aquest cap de setmana no convidava gaire a sortir a tocar roca, així que vam anar a veure com està el gel de la comarca. Amb el Toni i el Petrus, que no coneixia la cascada, ens vam acostar fins el salt de Murcurols. Una cascada que ja hem utilitzat altres cops per donar sortida a les ànsies de picar gel, sense haver d'anar gaire lluny de casa.

El lloc, bonic per ell mateix estiu i hivern, assegura tenir sempre aigua en circulació, així que hi havia possibilitiats de que s'hagués glaçat, amb les temperatures que tenim aquests darrers dies.
Quan ens hi vam acostar, les temperatures érem realment gèlides, i un ventet que bufava a estones, encara hi ajudava. Tampoc és que el gel estigués en condicions excel·lents, però si que ens va permetre de fer diverses pujades i baixades. 

Sempre ben abrigats, això si.
Pensàvem que amb el fred que està fent, potser el salt vertical estaria format, però la poca aigua que circula aquest hivern pels torrents feia que només es pogués pujar per la dreta.
Tot i un petit incident que va patir el Toni amb un piolet rebel que se li va encarar, va ser una sortida matinal molt ben aprofitada, per anar esmolant les eines, que esperem tingui continuïtat!

9 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

La cascada es veu prou esquifida no? molt fred però poca aigua...que hi farem! a Montserrat el fred encara es va poder aguantar per fer alguna coseta.

laura pi ha dit...

Carai, quines raconades mes ben parides i amagades que teniu pel Bergueda, on para aixo? a veure si aprofiteu be el febrer de fred.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Fa una mica de basarda veure la columna de glaç tant estreta. A veure si aquest entrenament pot tenir continuïtat.
He cercat al teu blog i veig que el febrer del 2010 ja vas fer un "post" d'aquesta escalada.
Caram, havia estat a les dous del Bastareny i ni idea d'aquest salt: fes-me'n cinc cèntims de l'aproximació, vols? A veure si a la primavera ens hi arribem: deixem el cotxe a l'Hostalet o millor que ens arribéssim a Monnell? la pista està bé per a cotxes normals?
Gràcies.

edunz ha dit...

ja veus joan que no hi ha secrets! aquests dies hi penso: amb aquest fred és llàstima que les nostres comarques siguin tan seques, i això que al Berguedà encara teniu raconades prou humides... aquí cal ser un veritable expert per trobar un lloc on picar gel. O trobar un salt on si hi passen més de tres cordades no el facin malbé! ..especialment aquest hivern tan sec. Se d'un any també gèlid que algú va desviar un reg i va crear de nou una veritable escola, devia ser ben divertit

Gatsaule ha dit...

Jaume, el concepte esquifit sempre és relatiu. Segurament que tu i la teva dona en teniu una idea diferent.... Nosaltres en vam tenir prou per escalar-hi, tot i que havíem de fer servir els cargols curts!

Josep i Laura, aquí dalt i ben a prop de casa en tenim unes quantes de cascades interessants, però res a veure amb el què esteu acostumats a veure.....

Xiruquero, la pista està molt bé fins a l'Hostalet, on els de la Salle han areglat i ampliat molt la casa. Més enllà ja depèn del dia i del cotxe, però tampoc queda gaire lluny.

Per arribar-hi, només cal seguir la pista fins a les fonts de l'Adou, i continuar fins troba un camí que baixa a l'esquerra. Des del trencall ja es veu el salt d'aigua. el camí que passa per la seva base, continua després cap a Giscalreny.

Edunz, si que és una llàstima, si, per això vam anar a buscar un salt d'aigua d'aquests que mai fallen!!

Mingo ha dit...

Collons que be, no hi res com ser de Berga.

Gatsaule ha dit...

Mingo, també hi ha l'opció d'anar-hi més sovint, que tampoc està tan lluny!

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan! que no volia menysvalorar la Cascada eh! però estaràs d'acord en que és justeta, justeta no? ara, ja la voldria jo tenir aprop de casa per enfilar-m'hi!! ah! la Magda aparca prou be!!!

Gatsaule ha dit...

Ei, Jaume, que només vaig voler fer un comentari irònic!! Tens raó que estava justeta, però la paraula esquifit em va portar a pensar en allò que fa un pam però que no arriba als 12 cms...., i no parlava de la distància entre els cotxes!!