14 de jul. 2011

La vall d'Ossau, darrera guia de la factoria Luichy

Acabo de rebre la darrera producció de la factoria Luichy, una guia d'escalada de les valls franceses situades al nord del coll del Portalet.

A més de les escalades al Midi d'Ossau, estrella de la guia, també hi trobem descrites les vies de les zones d'Arremoulit, Larribet i Gourette, com a més inmportants, a part d'altres situades al voltant de Larruns.

La guia s'assembla força a les altres, en format, resulta agradable i a primer cop d'ull es veu molt interessant. He trobat especialment ben feta la part geològica i la descripció dels tipus de roca de cada sector, una tasca difícil donada la gran varietat existent (però potser no ho hauria de dir...).
Fullejant-la, he descobert sectors que no coneixia com les calcàries genials de Gourette (a sobre), he recordat vies que fa temps que tinc a la llista i que ja estan una mica empolsinades, com per exemple Les tribulations de Franska, al pic d'Artouste (a sota) i he recordat alguna escalada antiga com la del diedre est de la Pene Sarriere, encara amb botes, o a la nord del Gran Pic d'Ossau.

I també s'ha destapat la capsa dels somnis...

Que tingueu tots un bon estiu!!

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Una tasca difícil ben feta. I per què no ho hauries de dir?
Que tinguis tu també un molt bon estiu.

Gatsaule ha dit...

Res, era un tema de falsa modèstia... De moment està sent força bo l'estiu, i poc calurós!!