27 d’abr. 2011

Les Calanques. Cap Gros i Calanque d'en Vau.

El segon dia per les Calanques vam anar a recòrrer el sector més oriental, proper a Cassis. Sortint de l'aparcament de la Gardiole, el primer tram de camí seguia unes carenes pelades i rocoses, amb un paisatge a mig camí entre el Garraf i el Montsant.

Després de pujar el Cap Gros, el segon cim més alt del massís, el camí baixa a buscar la carena del Devenson, en un tram que és el més espectacular del recorregut.
El camí carener planeja sempre pel fil dels penya-segats calcaris, a ran de mar, però anant sempre més de 200 metres per damunt. De tant en tant s'endevina alguna cordada d'escaladors, o algú sota nostre fent snorckel, però el que mai hauríem esperat era trobar-nos a una colla d'alemanys fent slackline damunt del mar.
Això del slackline consisteix en passar per damunt d'una cinta estreta, ben tensada, i assegurats per si de cas.....

En aquest cas, la llargada de la travessa era de prop de 80 metres, que és bastant segons els entesos. Els nois eren molt agradables i vam estar-hi parlant mentre ho preparaven, però veient que s'allargava l'espectacle, vam decidir d'anar tirant i intentar de veure'ls des de la carena del davant.

Finalment van arrencar i, tot i que la distància i el vent van provocar que la imatge fos una mica moguda, penso que el video resultant és prou interessant:


La caminada va continuar cap a la calanque d'en Vau, estreta i allunyada, però tot i això, plena de gent. Sembla que allà la gent no s'arronsa per haver de caminar més d'una hora per arribar-hi....
Finalment, ja només quedava retornar tranquil·lament cap al cotxe, seguint una vall fonda similar a algun fondo del Garraf, però sense margallons!

El recorregut també el podeu veure al Wikiloc, com sempre.

6 comentaris:

Pere de can Peret ha dit...

Caram quin lloc mes bonic i quins penya-segats. Deu nido això del slackline.

trepetxu ha dit...

ep joan, aqui al berguedà també s'en monten, no cal anar tant lluny... si un dia t'animes ja ho saps,
val moooolt la pena per posar el cap a lloc.
lo dels 80 m encara no sabem què és peò...

bona escapada.

Adrià

Mou traductor llastimós!:)

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Molt bo el video de l'slack-line! sobretot el tros que es veu retallat contra el mar. Calanques ja veig que és un lloc a visitar, queda apuntat.

Gatsaule ha dit...

Pere, el lloc és bonic i s'hi menja molt bé. Així que ja ho saps!!

Adrià, doncs si un dia hi aneu avisa, que vindré a fer fotos, que ja tinc una edat..... Ja m'estranyava que hi hagués alguna cosa que no féssiu!

Jaume, aquest tram amb el mar de fons és magnífic!. Els hi he pogut enviar, i als protagonistes també els hi ha fet molta gràcia!!

Xavi ha dit...

Que bé que t'ho muntes Joan!
Un lloc molt bonic.
Quin "yuyu" això del slackline.

Salutacions!

Gatsaule ha dit...

Xavi, estava convençut que tu també ho feies això..... A veure si quedem algun dia!!