8 de gen. 2010

Avui toca xafar neu: Volta a la Figuerassa.


Inicialment avui volíem anar a escalar. Hi havia un pla A, un pla B, però finalment hem optat pel pla C: quedar-nos al llit! Més tard, les ganes de fer alguna cosa seguien intactes, així que he tirat amunt, cap a la Figuerassa (a sobre).

 
Just sortir de Berga i ja tornava a nevar, poc, però no ho ha deixat de fer en tot el matí. Neu i vent força emprenyadors, però que no impedien a les vaques de buscar alguna cosa per menjar.

Dalt el Mercadal la serra del Catllaràs tenia un aspecte bonic, però molt poc atractiu (a sota), ben emblanquinat des del cingle de la To fins al Sobrepuny.

 

Al camí hi començava a haver força neu. Curiosament he anat seguint tota la pujada unes petjades d'un parell de cànids, amb el dubte de si eren gossos o alguna altra cosa. En general eran borroses pel gruix de la neu pols, però sota uns boixos he pogut veure-les bé (a sobre) i tenen més aspecte de gos que de llop. Però no deixava de preguntar-me que hi feien un parell de gossos tots sols per aquí dalt sense cap rastre humà...



Pensava que els boixos i avellaners del camí potser l'haurien protegit de la nevada, però més aviat al contrari. He hagut d'entomar la neu del terra i la que queia de sobre, sort que almenys tota la pujada està protegida del vent!

Abans d'arribar a dalt, una ullada cap a Queralt, on queda clar que allà tampoc s'han escapat de la neu.




Treure el cap a la carena i rebre la bufetada del vent, ha estat el mateix. Així que m'he llençat cap a la pista de l'obaga, tot i els gruixos que s'hi acumulaven, per baixar ràpid amb un simulacre de córrer però que m'ha fet pujar una mica la temperatura.

Ha estat una bona escapada, tot i les dotzenes de cops que hi he pujat, la Figuerassa sempre és un lloc atractiu. I els 800 m de desnivell que hi ha fins dalt, un bon al·licient!


6 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Un paisatge entossudit en l'escala de grisos. Ben hivernal.
Curiós tanmateix això de les petjades.

Anònim ha dit...

Quina sort tenir aquesta tossuderia caminadora!
En veure-les, he recordat unes petjades solitàries similars sobre la neu al puig Sobirà de Canalda. Que bé no poder aclarir mai alguns petits misteris!
Sort i força per a l'any nou!
Ah! I compte amb la toponímia!
Ricard Darder

Gatsaule ha dit...

Xiruquero, em sembla que aquests dies hi tenim mig país, sota l'escala de grisos. A veure si avui finalment surt el sol i ens treu de la grisor general!

Si, Ricard, és ben bé això, aquests petits misteris mai aclarits són un al·licient afegit. Tens raó amb la toponímia, ja ho he arreglat, tot que i és un d'aquells topònims amb dubtes, com Encija o Ensija,... Però suposo que la muntanya té més nom d'arbre que de fruit!

Jaumegrimp ha dit...

Bon dia Joan, jo avui també he optat pel pla C!! aquí no tenim neu, però fa força fred i humitat i a més avui que en teoria havia de fer sol donc estem amb un cel ben gris...vaja que a veure si demà podem fer alguna grimpada, que la d'avui s'ha quedat en intenció.

Gatsaule ha dit...

Jaume, no sé què ho deu fer, però els caps de setmana la previsió del temps sempre és molt millor del què acaba fent... Ahir van dir textualment "temps esplèndid", "sol a tot el territori",... Però en aquests casos, tampoc estar malament sortir a descobrir algun nou racó!

Pekas ha dit...

Era una de les meves pujades preferides per anar-hi amb la btt... :-)))

Un bon racó amb unes molt bones vistes.. ;-)))