24 de set. 2009

Aiguilles Rouges: Esperó de la dreta de l'Ag. de la Charlanon

L'endemà vam tornar al massís, i cercant una via interessant que portés a un cim que valgués la pena, va aparèixer l'agulla de la Charlanon amb el seu esperó de la dreta (a sobre).

Tot i que, en realitat, on volíem anar era a l'esperó Walker de les Grandes Jorasses, però les condicions es mantenien dolentes (a sota) i vam haver-hi de renunciar...

La via per ella mateixa té un interès relatiu, la roca és bona i està ben equipada, amb algun tram molt bo, però té alguns trams herbosos que l'hi treuen caràcter, i la part final és molt senzilla. Però feia un dia espectacular, aquest cop si, i la panoràmica sobre el massís del Mont Blanc ja valia la pena.

El primer llarg (a sobre, 5a), puja a l'aresta per unes plaques molt distretes i, el segon, continua per l'aresta amb la mateixa tònica de dificultat.

Del primer tram (4 llargs), potser el darre és el millor. Sostingut en el Vº, te l'has d'anar treballant amb calma per veure-li el color (a sota, al començament).

Després ve un rappel curt i un segon tram que comença per una aresta de IIIº.

Al final, unes plaques que es resolen amb dos llargs de IVº et deixen al final de les dificultats.

Per acabar d'arribar al cim, només cal seguir l'itinerari que marca la lògica pel mig de pendents herbosos força drets, fins al punt més alt que queda a la dreta.

Una vegada a dalt, la perspectiva s'eixampla. Aquesta agulla és un dels cimes panoràmics més interessants del massís, encara que no sigui el més alt.

En un costat hi veiem la cara oest del Pouce (a sobre), on hi ha feina pendent i, a l'altra banda, dos vells coneguts, la Verte i el Dru (a sota).

Des de dalt, ens mirem una colla de soldats que hi fan maniobres. Estem a punt d'advertir-los que van molt ben camuflats, però per l'hivern...., i que aquí encara no hi ha neu!

Un bon exemple de la globalització de la intel·ligència militar!

4 comentaris:

PGB ha dit...

Inteligència militar? Des de quan aquestes dues paraules van juntes? ;)

Bona ascensió i bones fotos!

Gatsaule ha dit...

És ben bé això, només cal veure l'uniforme de camuflatge que porten, molt adequat per l'estiu!

Llorenç ha dit...

Vau fer feineta! a vuere si penejes algun corquis!!! que ens fem una idea millor de la paret! felicitats!

Gatsaule ha dit...

Llorenç, ja m'agrada fer algun croquis, però en aquestes vies costa de veure el recorregut...