1 de juny 2009

Calamès, via Pilier des Cathares

A l'Arieja, als voltants de Tarascon, hi ha un munt de zones interessants d'escalada, entre les que destaca el roc de Calamès. Avui hem anat a treure-hi el cap, i hem escollit una de les vies més llargues de Calamès per conèixer aquesta paret.

El Pilier des cathares és una via de 200 m de llargada, que té la gràcia de ser la primera via oberta a la paret i amb dificultats que volten el V+ obligat en diverses tirades. Però està molt ben assegurada, sobretot allà on la dificultat pica, i la roca és un calcari molt bo que m'ha recordat el millor de l'Alt Urgell.

Tot i que vist des de baix pugui semblar que a la paret hi ha força vegetació, en tota la via no hem tocat ni una sola mata, almenys de les que serveixen per agafar-s'hi....

L'escalada és bastant progresiva, el primer llarg (a sobre) es fa molt bé i, en el segon (a sota), ja t'ho has de començar a mirar una mica.

Potser els passos més durs són al final del tercer llarg (a sobre), desplomats i poc evidents, perquè el 6a es fa bé en A0.

La paret està farcida de parabolts, això ens ha donat algun problema. Al quart llarg hem anat a la dreta per una tirada de 6b, fins que ens n'hem adonat. I la darrera l'hem fet per la dreta, on hi ha un teòric 6a, que no ho deu ser perquè hem passat en lliure. Potser pensar que era V ens ha donar confiança...

Una nova zona on anar de tant en tant a fer-hi una visita. De fet, està a poc més d'una hora i mitja de Berga.

7 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via,

Jo ja fa uns anys que m'hi van portar a fer-la i la recordo com a molt recomenable.
Salut i a tibar

Jaumegrimp ha dit...

Bona via i bona contrada, desconec aquestes zones i semblen prou interessants, a més hi deu fer fresqueta encara no?
Estàs tan actiu que no em dónes temps a llegir els posts!

Gatsaule ha dit...

Joan, tu també hi has estat? Quina meravella l'escalada francesa de "falaise", tot tan endreçat i equipadet....

Jaume, com pot ser que no hi hagis estat? És un bon lloc, i amb aproximació mínima.

Ja veuràs com en el retorn també agafaràs un bon ritme tu també! Les ganes es va acumulant mentre estàs parat...

Llorenç ha dit...

Vaja!!! nova descoberta! aquesta zona tampoc l tenia controlada! ara ja tinc feia per les vacances!!jo de cap de setman de baixa i a descubrir territoris!!!
mecatxis!

Gatsaule ha dit...

Llorenç, segur que us agradaria la zona, tot i que ara també comença a apretar-hi el sol.... Si més no, de camí cap algun altre lloc!

Mingo ha dit...

Per on vas pel tunel del Cadi?

Gatsaule ha dit...

Mingo, si, pels dos túnels, Cadí i Pimorent. Quan ets a Ax les Thermes cal seguir baixant fins a Tarascon, i llavors ja ets allà mateix. De temps real d'aproximació, és més a prop que la Dent d'Orlú.