19 d’abr. 2009

Volta a la vall de Sant Romà de la Clusa

Aquest diumenge tocava caminada matinal, i quin lloc més addient per fer-ne alguna que la serra del Catllaràs?

Feia un matí fred però net de núvols quan amb la Clara vam deixar el cotxe a l'àrea del Clot, sobre Vilada, i començàvem a pujar cap a Sant Romà de la Clusa.

El recorregut fa una volta molt agradable per totes les carenes principals al voltant de Sant Romà, enllaçant trams marcats amb altres que no ho estan. Carenes que encara conserven molta més neu de la que han tingut en els darrers hiverns.

Arribats a dalt, l'alt Berguedà se'ns mostra encara ben carregat de neu. La nevada que em va caure a sobre ahir a Busa, va fer feina per tot arreu. El Pedraforca, el Cadí, el Puigllançada...., els veig molt poc primaverals!

El mateix pla de la Clusa continua carregat de neu immaculada, tret de les petjades de llebres, guineus o esquirols que la creuen per tot arreu. Tampoc hi puja gaire gent cap aquí dalt.

El darrer tram passem per la carena que ens separa de la vall de Malanyeu, i baixem per les feixes i la casa de cal Serra (a sota), que encara es conserva magnífica en aquest entorn tan idíl·lic, abans de retornar a Sant Romà.

A sota deixo el recorregut, que ens ha ocupat unes 3 hores i mitja, i el track al wikiloc.

5 comentaris:

Xavier ha dit...

Bona volta, sino passa res jo hi vaig el cap de setmana que ve i m'ha anat de conya veure com està el tema neu ! Quin any !

Siau !

lluís ha dit...

Sempre és un plaer caminar pel Catllaràs!
Saps si funciona el refugi de Sant Romà?

Gatsaule ha dit...

Xavier, imagino que el proper cap de setmana la neu haurà marxat força, però als plans i a les raconades n'hi havia un bon gruix!

Lisu, si, el refugi estava en marxa i nosaltres ens vam penedir de no quedar-nos-hi a dinar...

Becki ha dit...

No pares mai? ;)

Gatsaule ha dit...

Però si surto poquet..., només sempre que puc!