7 de gen. 2009

Pic de Monturull, des d'Aransa

Aquest dilluns passat, just abans de les nevades, vaig sortir amb el Blai a fer-ne alguna que valgués la pena. Però amb el fred que havia passat el dia anterior, l'hi vaig deixar triar a ell on podíem anar. L'escollit va ser el Monturull (a sobre), damunt dels estanys de la Pera.

Des de l'estació d'esquí nòrdic d'Aransa, han habilitat una mena de cami, (a sota) per esquiadors de muntanya i usuaris de raquetes, que et deixa sota mateix dels estanys sense haver de trepitjar les pistes. A més, no et cobren cap mena de peatge com en altres, que més es pot demanar?

Doncs encara es pot demanar i ho vam trobar: una neu excel·lent i ningú enlloc. A més ni una gota d'aire, en contrast amb el dia anterior.

Un primer tram pel bosc amb un tou de neu pols impressionant, ens va portar a la gran pala, amb la neu més endurida.

El tram final va ser gaudir i gaudir. Gaudir de la Muntanya, així, en majúscules. Mentre pujàvem, ja anàvem ensalivant pensant en la baixada.

Una petita baixada, un flanqueig delicat i una delicada carena ens va deixar al cim, on vam poder fer un mos tranquilament sense patir pel vent ni el fred.

I assaborir les magnífiques vistes en un dia radiant, tant del Pirineu com del Prepirineu, com aquesta del Montsec lluitant contra les boires (a sota).

La baixada no cal dir que va ser fantàstica, acabant per les pistes d'esquí nòrdic, lleugerament ondulades, cosa que no tothom sap apreciar degudament!

A sota us deixo el recorregut, i al wikiloc el track de gps.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Veig que has posat la foto del moment en que em vas dir. "No pesis gaire, no trepitgis fort que pot ser una placa de neu ventada!" i em van començar a tremolar les cames ...

Gatsaule ha dit...

No siguis exagerat, que no se't nota gens !

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Quina neu més bona que s'intueix a les fotos i si a més confirmes que la baixada va valdre la pena, quina emveja!!!

Gatsaule ha dit...

Si que era bona, si, Jaume. I encara ha anat millorant després de la nevada de Reis!