4 de set. 2008

Tosa d'Alp des de l'Hospitalet de Roca-sança. Volta per les carenes.

Aquest matí amb el Pep he sortit a provar com es camina altre cop amb motxilla, aprofitant que la millora es va notant ni que sigui molt lentament.

I aquesta volta, que està molt ben descrita en el llibre "L'Alt Berguedà en 27 itineraris" de Cossetània, ja feia dies que la tenia pendent.

Hem deixat el cotxe sota la casa de l'Hospitalet de Roca-sança (a sobre), on hi ha també l'ermita de la Mare de Déu de Roca-sança. Caminant comentàvem que cap dels dos coneix cap noia que se'n digui, de Roca-sança, tot i que hi ha molts noms femenins infinitament més lletjos !

El camí té poca pèrdua, i puja gradualment cap a coll de Jou, entre el Moixeró i la Tosa d'Alp. Un camí molt ben traçat entre prats i boscos, des del que ens fixem en les roques del vessant sud de la Tosa (a sota).

De tot aquest rocam inescalable (per decisió facultativa), en destaca sobretot la Roca Sança (a sobre), que dóna nom a la casa i a l'ermita. Una penya espectacular que el camí voreja per sota, a tocar de la roca.

Després d'una bona pujada, el camí s'aplana per arribar còmodament al coll de Jou, on ens sorprèn la imatge tranquil·la de la Cerdanya, amb el Puigpedrós (a sota).

De coll de Jou, la ruta continua per la carena occidental de la Tosa d'Alp, seguint sempre un camí molt ben marcat (a sobre) que, al cap de dues hores i mitja de caminada, ens deixa al cim de la Tosa d'Alp (a sota), mentre s'aixequen algunes boires que ajuden a desdibuixar el caos d'edificis del cim.

La volta continua per la carena est, que va girant cap al sud per voltar tota l'olla del riu de l'Hospitalet (a sobre). Poc abans d'arribar al refugi de Rebost, ens aturem a contemplar les cingleres i tot el vessant sud de la Tosa d'Alp (a sota), que abans hem voltat per sobre.

Del refugi, ja només cal seguir la pista que, amb un parell de dreceres, ens torna a l'Hospitalet.

A sota he deixat el recorregut, que en total ens ha demanat 5 hores justes de cotxe a cotxe, i que el podeu descarregar aquí.

10 comentaris:

Selene ha dit...

I el braç què tal? Va aguantar bé la caminada amb el pes de la motxilla?

lux ha dit...

Muntanyenc!!

Molt bones!
ja amb motxilla..? i va anar bé?

mica en mica recuperant el braç i l'esperit.. ;)
me n'alegro!

a seguir millorant!!

Gatsaule ha dit...

He, he, de fet, no hi portava gaire pes a la moxilla, la càmera, l'aigua i poca cosa més.

Pero lentament es van veient petits avenços.....

Llorenç ha dit...

je je je!!! veig que no perts el temps!!! i que estàs fent una bona progresió! i amb visió de futur!!

anims!!!

Llorenç ha dit...

Ara que m'hi fixo....a Sant Llórenç de Morunys també ha ha el Pedró dels 4 batlles...es que a primer cop d'ull he cregut que era allà però no.... aquests senyors que posen noms..que poc originals!!!

apasiau!!

ep!! aquesta nit et perdràs el pastís que he fet amb recepta de la Gemma!!

Gatsaule ha dit...

Si, Llorenç, vaig prenent vistes ! I en la qüestió del nom suposo que hi ha moltes muntanyes on s'ajunten quatre termes, en canvi de Tosa d'Alp només n'hi ha una !

A mi també em sap greu perdre'm la festa, però ja saps que el que no pot ser....

Jaumegrimp ha dit...

No pares quiet! ni amb el braç trencat! celebro que les sensacions siguin bones, espero que també les Rx de control, com va el "callo"? que t'en díuen els meus companys matarifes...?

Mohawk ha dit...

A veure si ara et refredaràs sense portar la motxilla a l'esquena, je, je, je...

A recuperar-se que has de portar al PGB a la Tò!!

Ens veiem mestre!!

Gatsaule ha dit...

Jaume, de moment de callo res de res, però ja fa 3 setmanes de la darrera radiografia. Almenys sembla que el pedaç aguanta i em diuen que la progressió és la normal.

Osti, Mohawk, ho creus de debò ? Ja m'agradaria, ja, almenys tornaria a tocar roca !

Ara que ja torno a portar motxilla ja em trobo millor...

Unknown ha dit...

Bones
Davant de les últimes accions d'Albert Rivera (c's) us proposo que el dia 11 de Setembre en els nostres blogs pengem l'Estelada. Una campanya que he començat sola i que necessita de tots. En el fons són les nostres cases virtuals. Passa'l . Aquí us podeu baixar l'Estelada www.marroca.blogspot.com
Salut