3 d’oct. 2007

Aiguamolls de l'Empordà

La setmana passada, per motius laborals, vaig poder gaudir del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Un indret una mica màgic, completament pla, ple de canals, sèquies i llacunes (a sobre), amb un equip de gestió que treballa sobretot per garantir un espai per a la fauna, sense amenaces humanes.

En aquests espais tan planers, les persones ens hi solem sentir incòmodes, envoltats per la vegetació i sense perspectives, dominats per un món una mica aclaparador. Afortunadament els gestors es dediquen a obrir aquests espais i a situar-hi aguaits i miradors, el que ens permet de tornar a sentir-nos dominadors i, de passada, poder observar a la fauna amb tranquilitat.

Des de l'aguait de les Gantes (cigonyes en occità), els bitxos eren abundants i vam poder observar molt bé les cigonyes (a sobre) i algunes daines que s'havien acostat a beure (a sota).

També la presència d'ànecs, flamencs i altres aus aquàtiques era abundant (a sobre), i fins i tot una guineu va venir a treure el cap a intentar caçar alguna cosa pel dinar mentre estàvem allà (a sota).

El bernat pescaire (a sobre, a la dreta) també es pot veure molt bé a les llacunes del parc natural, un ocell que s'alimenta de peixos i que en la mini pel·lícula de sota podem apreciar tota la seva elegància:
A més, a les nits, ens va acompanyar una lluna plena que se'n reia de la tramuntana incordiant.

3 comentaris:

Selene ha dit...

Ei, surto al teu post!! ;-)

Així que tu també treballes? Començava a dubtar-ho, com que sempre et veiem voltant amunt i avall...

PGB ha dit...

D'anar a mirar 4 gavines-voladores i animals de 4 potes en diem treballar?
Com va el país!!!! :_(

Heheh, bromes a part. No vas anar a treure el cap per Roca Maura o les zones del Montgrí? Ho tenies allà mateix!

Gatsaule ha dit...

Selene, aquests dies estaves espectacular !!

M'hauria agradat anar a veure les escoles del Montgrí, però a vegades la feina no em deixa.....