13 de set. 2007

Pedraforca, les Llosanques

A la cara sud del fals Pollegó Inferior del Pedraforca hi trobem una petita joia amagada, on algú desconegut hi ha estat equipant tot de vies amb parabolts lluents: és la coma de les Llosanques.

Tot i cercar informació a les fonts conegudes no en vam poder treure l'entrellat. Tan sols vam veure un parell de vies ressenyades a la guia del Dalmau que, a més, són les menys equipades i es troben als dos extrems de la paret.

Així que aquest dimarts al matí vam anar-les a fer, algunes senceres i altres de forma parcial, així que ja perdonareu que el croquis no sigui massa estricte (a sobre).

Aquesta placa semicircular i tombada es troba just al damunt de Prat de Reo i s'hi accedeix amb una hora escassa de caminar des de qualsevol dels dos vessants, Saldes o Gósol.

La roca és extraordinària, adherent i gens sobada (a sobre), i les vies permet força bé l'autoassegurança, fonamentalment amb hexcèntrics i ungles. Tot i que en molts casos, especialment a la via núm. 2, amb les cintes ja fem (a sota, jo mateix començant la via núm. 4)

A sota us deixo una sèrie de fotografies perquè us féu millor a la idea de quina mena d'escalada es tracta, tot i fonamentalment és per canaleres molt excavades:


A més, vam poder trobar els primers rovellons de la temporada ben a prop del camí d'accés (a sota), que són els que més il·lusió fan !

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja, ja, estem sincronitzats amic meu!!!

Dos posts de canaleres publicades en la mateixa hora!!! :)

Anònim ha dit...

Apa.... un altre lloc per visitar!

PGB ha dit...

Que cabron! Rovellons ja!!!

Hem de fer una altra trobada blogger per fer una rovellonada eh? ;)

Bona descoberta, es veu molt guapo! :)

Llorenç ha dit...

Quina enveja!!! i no per l'escalada sino pels rovellons!!!
Jo també en vull!!!!!

Canvio dia d'escalada per dia de bolets! encara que si com diu pgb, es fa una trobara escalaboletil igual m'apunto.....tot es buscar una via on hi suposadament es puguin trobar bolets i aprofitar l'aproximació i/o retorn per buscar bolets!!! i a dinar bolets i un bon vi! i una mica de ratafia o patxaran per pair.....

Apasiau, se note que es l'hora de sopar!

Vlady ha dit...

Esos son tubos de organo y no los de las catedrales ;)

Salu2

lux ha dit...

Joan,
Clar que l'efecte blog és potent.. amb aquests posts...
Cara sud del Pedra, canaleres i bolets...
Uuuaaauuu!!

Gatsaule ha dit...

Sincronització absoluta, K., tot i que les dificultats no tenen res a veure....

De fet, els bolets tan sols comencen a sortir i el bosc està molt sec, encara. Però si plou una mica....

I el lloc genial, ideal per jugar sense patir i per practicar l'autoassegurança. A veure si l'autor de l'equipament se sent al·ludit i es dóna a conèixer.

Pietro ha dit...

Moltes gràcies per la informació Gatsaule. Ens pots explicar una mica més l'accés...Intueixo que és el mateix que per anar a la sud del Pedra des del final del camí de les mines?

PGB ha dit...

Joan, m'hi portaras un dia? :)

Anònim ha dit...

Ostres quina passada!!!
ja anirem a fer-li un tiento!!! ;-))

Una abraçada!

Gatsaule ha dit...

L'accés es pot fer des de Saldes, pel torrent del Ninot o pel camí que surt de l'antic celobert de les mines de carbó, o pel camí que puja des de l'antiga gravera de Gósol.

PGB, em pensava que ja havies deixat l'escalada.....

Blogmontagne ha dit...

Salut ami bloggeur,
Toujours de belles grimpées, de belles images de passionnés de la montagne, je vois que, régulièrement, quelqu'un vient me rendre vite depuis ton site et je suis flaté par ces visites, mais jamais de commentaires ??? est-ce la barrière de la langue ??? Peu importe, nous semblons être animés par la même passion de la montagne
Amicalement.
J€@n-Cl@ud€
http://accueil-blog-montagne-jean-claude.blogspot.com/

PGB ha dit...

Es el 2n estiu que em quedo sense escalar pels putos projectes de fi de carrera... avui em diran si mel deixen presentar o queda per l'any que ve (no, si us plau!!!).
Igualment, a partir de la setmana que ve sant tornem-hi a tope!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Gatsaule, gràcies per la informació, com que és sud suposo que aquesta tardor si podrà escalar bé aquí, caldrà anar-hi.
A la Sud del pedra ens has deixat molta feina per fer.

Antoni Aymami ha dit...

Avui hem anat a veure això que ens expliques, hem pogut fer una via i una tirada, abans de mullar-nos dons ha plogut força.
Per cert he vist a la segona reunió de la via nº 2 una inscripció que diu Gatsaule esgarrapada a la pedra. El lloc es tranquil i perfecte, el calcari immillorable. Bona troballa, gracies noi.

Gatsaule ha dit...

Antoni, celebro que t'hagi agradat la zona i que us ho hagueu passat bé, tot i la pluja. Segur que heu tingut tranquilitat màxima ! I tens bona vista, veig...

Pekas ha dit...

te molt bona pinta aixó...

Lo dicho... se me acumulan los deberes... a este paso... suspendido otra vez... .-))))

salut i muntanyes..!!!!