29 de maig 2007

Corrent entre Navès i Berga

Aquest diumenge vaig aprofitar una oportunitat de transport cap al Solsonès per fer una tirada llarga corrent per muntanya, una petita sotragada física que sempre se'm posa molt bé i que ara tenia la sensació de portar masses dies sense fer-ne cap.

Així que vaig sortir de la pista de Tentellatge, prop de Navès, a la carretera de Solsona, per pujar per la Valldora fins a Sant Lleir, entre les serres de Busa i dels Tossals. Aquí, vaig agafar el GR-1 que puja cap als plans de Taravil en direcció est, sempre cap a l'est. Però no feia molt bon dia i la boira ho amarava tot, una boira espessa que em va desorientar diverses vegades com podeu veure a la traça del gps al mapa del recorregut.

Gràcies a la boira vaig pujar a un cim que no tenia previst, el puig Rodon, anant en sentit contrari al que em pensava que anava. De fet, arribar a un cim quan comptava arribar al pla de Taravil em va fer mirar el mapa i tornar enrera.

Afortunadament, i com podem veure a les fotos, córrer entremig de la boira és una sensació inquietant però atractiva, sobretot enmig dels camins magnífics que travessen aquests boscos.

Després d'arribar al pla de Taravil, em vaig tornar a perdre i vaig tornar a recular sota la mirada indiferent de les vaques. Finalment va aparèixer Capolat i, amb alguns dubtes, vaig enfilar el camí de baixada cap a Avià.

El temps millorava i el sol anava traient el cap. De tant en tant, el camí s'omplia de flors primaverals, com aquests narcisos (a sota) que m'animaven en la ruta.

Per sort, la calor no va aparèixer fins el darrer tram abans de Berga, perquè el què em pensava que serien una trentena de quilòmetres, al final en van ser 43 (segons el gps) que vaig fer en 4 hores i quart.

7 comentaris:

PGB ha dit...

43 km en 4h?!?!! la mare que et va salar!
Si jo acabo el km esbufegant!!!! Ara entenc d'on tens aquestes cames tant ben posades que ens ensenyaves en una foto de les vacances a dolomites amb la familia ;)

Jortx ha dit...

I llavors diu que no està fort.... ja els agradaria a la majoria que fan 8è grau tenir aquesta resistència.

Piter ha dit...

Ondia..

aqui cascant-se una marato de muntanya... això si que es tenir bones cames !! A mi els genolls actualment no em deixen ni fer 10km sense queixar-se ...

Apala.. vagi b!!!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Renoi Gatsaule! com segueixis així, les Dolomites s'et faran poca cosa, vaja pla d'entrenament que portes...
Molt bones les fotos amb la boira.

Gatsaule ha dit...

Ei, que tampoc n'hi ha per tant, és qüestió d'entrenar-se una mica i ja està. I una mica de força de voluntat, clar.

Però la satisfacció és enorme !!

ivanG ha dit...

Ei Gatsaule!!
Estas ben fort! Carai quin tute, a mi em pasa com al Piter, Estic ben fumut!!!
Ja em recordaràs el nóm d'aquella "pócima" que preníes...

Salutacions!

Xavi ha dit...

Al mateix ritme la "Comici" de la Cima Grande la fas en 3 hores!!!