12 de maig 2007

Anglada-Guillamon, a la sud del Pedra

Des de que la van reequipar, que l'hi tenia ganes. I avui, acompanyat pel Toni, i per la cordada Joan-Miquel, hem anat a treure'n l'entrellat. La via segueix més o menys la fissura que parteix la placa (foto de sobre), i aquí podeu veure la ressenya. La via original va estrictament per la fissura, però el reequipament l'han fet per les plaques de l'esquerra, aprofitant la gran quantitat de bona roca que hi havia desaprofitada (a sota, el primer llarg).

Tot i que això ha emprenyat a talibans i sub-espècies afins, cal dir que ha quedat una línia moderna, lògica i ben protegida, feta amb el consentiment dels autors de la via. A sobre podem veure la roca genial del tercer llarg que puja a enllaçar amb la via original. I, a sota, l'ambient de l'arribada a la tercera reunió.

A mesura que puges, la via es va complicant. El cinquè llarg comença amb una mena de xemeneia bruta i incòmoda que dóna pas a un flanqueig aeri i desplomat, en roca altre cop excel·lent, que hem passat bé en A0 i amb alguna sortida en lliure (a sobre, el Joan a la reunió i el Gatsaule enfilant-s'hi).

A sobre, en Gatsaule fent els darrers passos d'artificial abans d'arribar a la reunió, i el Toni a la R4.

La penúltima tirada segueix una fissura vertical (a sota) amb alguns passos obligats i amb molt d'ambient.

Per sortir queden dues opcions, a l'esquerra les plaques amb parabolts de la via del David, i a la dreta, la sortida original de l'Anglada. Nosaltres hem preferit una barreja, pujant cap a l'esquerra i flanquejant després cap a la via original (a sobre).

Una via molt recomanable en un indret espectacular, on alguns han passat fred, i altres no tant (a sota, tota la colla dalt de tot).

13 comentaris:

flx ha dit...

Quina bona pinta que fa aquesta via! Venen moltes ganes d'anar a ferla.

salu2
flx

Anònim ha dit...

Bona via, oi?
jo la vaig escalar l'any passat i vaig disfrutar molt, amb el retroequipament ha quedat exigent però segura (algun pas força obligat).
Però cal reconeixer que la filosofia de la via ha canviat absolutament, segurament amb la filosofia de la via original no m'hi hauria posat mai, encara que s'haguessin reequipat expansions (molt deteriorades) i reunions.
Atès l'estat dels llargs d'entrada originals (esbarzers taponant el diedre) vaig imaginar que no es devia repetir gaire abans del retroequipament: així doncs el retorequipament en aquest cas; un encert o una cagada? el temps ho dirà ...
PD el darrer llarg entrant per la xemeneia no és tan difícil com sembla i deixa un regust molt classic.
Felicitats per la via!

Anònim ha dit...

Aixó si que és un bon entrenament per les Dolomites, i no fer el freaky com faig jo.

Salut!

Piter ha dit...

mmmm pedraforca.. fa temps que tinc ganes de fer-ne alguna per alli, pero ho pensava deixar per a epoques de més calor.

Ja dius que alguns van passar fred... pero sortiu a les fotos amb maniga curta ? aixo deu voler dir que era bastant suportable no ?

Apa.. ens veiem!!

Llorenç ha dit...

bona via!!!!gracies per recordar-nos que tenim auqesta via per fer!fa falta molt material adicional? l'aproximació fins la cara sur es prou llarga com per plantejar-te be que hi prens!!! cuan vam fer la pany-haus ens ho vam pendre tot, però allí feia falta!

Gatsaule ha dit...

Una via molt recomanable per anar-hi aviat. A l'estiu t'hi fregeixes si no fa vent, i aquest dissabte la màniga curta anava justa perquè bufava força vent. Llavors ja entra el criteri personal de resistència al fred i la quantitat de greix subcutani de cadascú,...

De material addicional en vam fer servir poc, un link cam, algun tascó mitjà i un parell de ponts de roca.

lux ha dit...

Bones!!

Joan, ja veig que comença la temporada a la sud del Pedra..

la via moolt xula!!
però la veritat ja no sé que dir quan veig aquesta paret...
:-OOO

una abraçada!

Anònim ha dit...

Felicitats per la via.... la cara sud del Pedra encara resta verge per a mi...
M´hi haig de deixar caure... no tardaré pas gaire.
Una abraçada!

PGB ha dit...

Se't torna a felicitar Joan, no pares de fer vies... cagun deu! Jo amb vint-i-pocs i tu amb quasi el doble que jo i m'estas passant la ma per la cara!

Aixo hauria d'anar a l'inreves! :P

Tenim alguna via pendent a la sud del pedra eh? (o a la nord! tinc ganes a la Homedes :P)

Pekas ha dit...

Si que té bona pinta... si... haurem de possarla a la llista dels deures... :-))))

Xavi ha dit...

Hola Joan! Felicitats per la repetició. A mi em van dir que faltaven xapes, és veritat? Les tirades d'entrada no deixen de ser una variant així que tampoc entenc la crítica, o és que els llargs de la via original han posat més assegurances de les que hi havia inicialment? Ja tinc ganes d'anar-la a fer. Adéu.

Gatsaule ha dit...

La via està molt ben equipada, però s'han de posar algunes peces. De fet, han tret algunes xapes, 3 o 4, en llocs fàcils d'autoprotegir. Queden els espàrrecs, així que amb una xapa i una femella, problema resolt.

Crec que alguna assegurança més si que han posat, però poquetes. I veient els ponts de roca que queden..., s'entén perfectament !

PGB, la nord del Pedra quan vulguis, aviat ja no hi haurà neu. Només cal que posis data.

Unknown ha dit...

Hola Joan! Jo només l'he fet després de que es canviés, i per
mi és espectacular! Però crec que els reequipaments s'haurien de fer sempre canviant només les assegurances malmeses per assegurances noves, i sempre expansió/expansió i clau/clau... Si queda millor/pitjor o si hi ha poques/masses assegurances, són opinions personals i no acabariem mai... Vagi molt be i aviam si ens veiem alguna estona! Xavi Batriu