8 de març 2007

Serra de l'Obac

Després de llegir aquesta entrada del bloc del Jaumegrimp, em van venir ganes de fer alguna ruta pel massís de Sant Llorenç del Munt, abans la calor no apreti massa. Avui a la tarda tocava córrer i me n'hi he anat, però finalment la mandra de travessar Terrassa i les urbanitzacions de Matadepera ha estat massa forta.

Llavors he optat pel pla B, pujar a la serra de l'Obac des de Rellinars seguint el GR 5. Un recorregut bonic i entretingut, on es pot córrer sempre i la major part de les pujades són a l'anada, de manera que la tornada és més còmode.

La veritat és que l'he disfrutat tot i els més de 600 m de desnivell i la vintena de quilòmetres que fas anant i tornant. És l'avantatge de poder provar nous itineraris en racons desconeguts per a mi.

A més, el dia era serè i el vent només m'ha emprenyat dalt del cim del turó de les Tres Creus, amb una vista magnífica des del Pirineu al mar, amb tota la carena de Sant Llorenç davant mateix i el sol ponent just damunt de Montserrat.

Llàstima que no he portat la càmera, segurament hauria doblat el temps del recorregut perquè tots els turons i castells d'aquesta serra tenien uns colors que anàven canviant a mesura que el sol baixava: el Castellsapera, la roca del Duc, la roca el Paller de Tot l'Any (a sota, foto gentilesa de http://pedraforca.ojodigital.net).

En definitiva, un recorregut per recomanar als que us agrada córrer per la muntanya en racons tranquils i agradables, que es fa molt bé en menys de dues hores.

6 comentaris:

PGB ha dit...

Aixi m'agrada Joan, que visitis Sant Llorenç! :D
Aquest recorregut segurament l'he fet a peu fa uns quants anys (molts)... de petit cada cap de setmana anava a fer alguna excursio pel parc amb el meu pare i el seu germa. Ara pero.. em limito mes a anar en busca de parets tot i que la nostalgia de tornar a coneixer aquests racons hi es ;)

Sobre el Paller de tot l'any... esta prohibit escalar-hi pero tinc la ressenya :P

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Renoi Gatsaule, ja em faig pesat però t'ho torno a dir, no pares!
quina sortida més maca t'has fet per la serra de l'Obac, el Castell de Bocs, Impressionant castellot!, el Paller de tot l'any, que com diu el Pere, és una bonica escalada, el Castellsapera un vaixell de pedra enmig de la carena, té una bonica aresta per la banda del coll de tres creus, una grimpada aventurera, una manera elegant d'assolir el cim del Castellsapera. El Turó del coll de tres creus déu ser el Turó de la Pola. Sant Llorenç del munt és un paradís plè de racons fantàstics. El dia que vúlgis fer una descoberta pel massís només has de fer que dir-m'ho i ens posem d'acord.
Salut.

ivanG ha dit...

Hola mestre!!
Estás fort, fort, fort!!!
St Llorenç el tinc molt pendent d'exploració, tant a prop pero tant desconegut (per mi)
Bona sortideta!!!
Salutacions!!

Gatsaule ha dit...

Tenim un país molt bonic i variat per recórrer, ple de llocs idílics, l'altre dia ho vaig veure clar. Abans no anava a Sant Llorenç perquè no m'agradava: tan ple d'urbanitzacions per totes bandes !!

Però ja veig que si busques els racons interessants, realment n'hi ha un munt. Aquest camí em va sorprendre perquè et vas perdent dins de l'alzinar i, de tant en tant, apareix algun castellot fantàstic.

Poder anar a córrer o caminar en llocs així, qualsevol tarda d'aquesta primavera que tenim al damunt, és un privilegi !

Anònim ha dit...

Sols dir-te que el teu post em va inspirar i avui he enbolicat a la colla a anar a la descoberta fent una bona ruta per la zona que comentes, un entorn fantàstic per còrrer (caminar, escalar...)

Salut !

Anònim ha dit...

Bonito paseo, gracias por compartirlo, nos salvaste de un domingo en casa viendo la tele XDD

Pa los que no les guste correr, decir que el recorrido es ciclable casi al 100%, vimos a un bttero por ahi, aunque no se si sera legal eso tampoco.