22 d’oct. 2006

Gran Diagonal, al Pedraforca

Amb l'excusa que el camí que puja fins el peu de la paret sud del Pedraforca és un dels camins més bonics i còmodes de tot el massís, aquest diumenge he pogut enredar al meu fill per pujar al Pollegó Inferior del Pedraforca per la Gran Diagonal. Ell ja havia estat algun cop al Superior, però mai havia pujat a l'Inferior i aquest és un itinerari molt interessant, sobretot quan es combina amb la baixada per les Costes d'en Dou.

I tot la comoditat del camí la cosa ha anat d'un pel: a la pujada ens hem fet un tip de collir bolets: rovellons, llanegues, fredolics, cames de perdiu,..., i per poc no acabem dedicant el matí a la recolecció. Finalment el resultat ha estat que en comptes de trigar una hora escassa per arribar al peu de la via, n'hem estat tres de llargues.

La pujada per la Gran Diagonal no té massa dificultat, però si que hi ha algun tram on val la pena d'encordar-se perquè qualsevol relliscada pot ser fatal.

Tot i que el dia no ha estat tan bó com es preveia, hem pogut disfrutar de l'ascensió. Els núvols s'han mantingut alts i el fred vent que bufava mai ha estat extremadament molest.

Tota la pujada i baixada hem estat sols, tan si caminàvem com si miràvem bolets. Un detall interessant d'aquest cim, sobretot si el comparem amb el seu cim bessó (foto de sota), que estava a punt de rebentar de ple.

Algun escalador que s'estava pelant de fred si que hem vist, almenys un parell de cordades totes amb el goretex posat!! Una al Camí del Trò:I una altra a la Somni de Pedra (a sota). Com es coneix que ens agraden els parabolts!

9 comentaris:

Mohawk ha dit...

Esperem que faci sol quan hi anem. M'he estat mirant diverses informacions i crec que al final m'he decidit per Talibans + Llamp de trons, que et sembla? Molt llarg?, el que estaria bé és que rapelesim la via i baixesim caminant pel camí aquest TANT còmode, així el conec ;)

Ens veiem!

Mohawk ha dit...

Per cert, passem la ressenya de la Llamp de Tro, que les han tret d'Onaclimb :P

ivanG ha dit...

Hola Gatsaule,
La gran diagonal em va agradar moltíssim, una manera molt maca d'arribar allà dalt.
A més sembla que heu triunfat amb la recol·lecció, així que una sortida molt completa!
salutacions

Anònim ha dit...

hehe això d'enredar els fills per fer el que els pares volen no està bé eh? hehehehe ;P

No la coneixia la gran diagonal del Pedraforca! És més vertical que la de Sant Llorenç ;)

Enhorabona per la recolecta de bolets, deus estar fet a part d'un gran alpinista, un bon boletaire!

Gatsaule ha dit...

Si, un itinerari molt agradable i de molt bon fer. Tot i les dues hores que vam estar collint bolets, abans de les 3 ja érem a casa. Un camí bonic per pujar al Pollegó Inferior de forma tranquila.

És curiós que la major part d'escaladors vagin sempre per la canal del Ninot, perquè és una bona pallissa.

Ja et passaré la ressenya de la Llamp del Trò, però no passa de 6c obligat segur.

Això d'enredar els fills forma part de l'educació, he, he, a veure si així escarmenten una mica !!

Anònim ha dit...

Cal corda necessariament? Nivell d'exposició si no en portes?

Gatsaule ha dit...

K., el nivell d'exposició és relatiu, fàcil però cal estar acostumat a grimpar. En tot cas al punt més difícil hi ha una cadena. Sempre hi havia anat sense corda, però anant-hi amb el noi vaig preferir ser prudent. Si algun cop hi vols anar ja t'explicaré els punts més delicats, que no ho són gaire.

Mohawk, la Llamp de Trò són 3 tirades: 6a i 6b+, 6b i 7a, i 6a+. Fins i tot podríem fer abans la Camí del Trò, si vols, per escalfar i aclimatar. Quedem el diumenge 5 i així tothom que vulgui venir ja s'ho reserva ?

Mohawk ha dit...

Jo, si em puges per la cova dels Talibans, ja en tinc més que suficient amb un 7a del Pedra, ja,ja,ja... que ja veig que es traduirà amb una arrossegada monumental :P

No aniria millor el dissabte 4?, per evitar les caravanes de baixada...

Xavi ha dit...

Hola companys.
K, referent al teu interès per la Gran Diagonal, estic d'acord amb en Gatsaule.És un itinerari "fàcil"
si estàs acostumat a les grimpades o escales, tot i així et recomanería un cordino i possar algún seguro. Jo l'he fet tres cops i només una vegada vem portar cordes per fer el tram final per un altre lloc. Sempre hem estat sols al cim. Molt recomenable, igual que fer el Pollegor Superior pel Verdet a l'hivern (22-01-06).
Ens veïem per la muntanya.