23 de març 2006

Escalar a la Cerdanya

A la Cerdanya, prop d'Olopte, s'ha equipat una petita escola amagada en un fons de vall, de la que no us puc donar massa detalls. Si que comentaré que la roca és calcària, una calcària d'aquelles d'abans, aspre, adherent, plena de fissures, que hi ha una dotzena de vies i que l'alçada mitjana és d'una vintena de metres.

L'equipament és molt bò i l'indret, tot i ser una mica surrealista, és molt agradable. De la dificultat de les vies no en tinc ni la més remota idea, però les que hem fet avui es troben a la frontera entre el cinquè i el sisè, amb més abundància de cincs que de sisos. Tot i que n'hem vist alguna que tira cap amunt i que si no es troba dins el set poc se'n deu faltar.

Però això ja són històries de la galàxia i nosaltres no hi arribem.

Trobar una zona d'aquestes i que, a més la majoria de les vies es puguin realitzar sense ser un mutant, és una sorpresa molt agradable. I més a la Cerdanya, on l'escassetat d'escoles és flagrant. Prometo investigar i ben aviat ampliar la informació.

A la foto de sota es pot apreciar que, tot i tractar-se de roca calcària (sembla que del Devonià mitjà, dipositades fa uns 380 milions d'anys), és vertical i fissurada com si fos granit.

3 comentaris:

K. ha dit...

Doncs ja aniràs explicant si es que no es un secret inalienable...

Igualment no crec que hi vagi gaire. A la meva butxaca li sap greu pagar el tunel i a Berga hi ha molta via a probar!!!

Sant Julià o el Roc de l'Alou no es pas tant dur, no?

Records

Gatsaule ha dit...

No, més que res m'agradaria parlar amb l'equipador per saber el nom del roc, de les vies i la graduació que proposa. No m'agraden els llocs secrets, penso que cal divulgar-los sobretot en indrets con la Cerdanya on no hi ha gaire res. A més, sembla ideal per tardes d'estiu.

Recorda una mica Sant Julià però amb millor roca. Hi ha unes fissures increïbles.

Has anat mai a Sant Julià ? No tardis molt que hi toca el sol de ple tot el dia !! El Roc de l'Alou és més ombrejat.

K. ha dit...

Missió acomplerta! (el tema de Sant Julia.

Check my blog