10 de juny 2010

Via del Carles, al Gorro Frigi

L'altre dia, quan vam anar a la Gorra Marinera, ens vam fixar en una cordada que arribava al cim del Gorro Frigi per la via del Carles (a sobre), recentment reequipada amb parabolts verds, i de la que els Escalatroncs n'han fet una bona ressenya.

I aquesta tarda de dijous, amb l'aigua de la pluja acabant-se d'escórrer per les parets montserratines, ens ha vingut a la memòria i ens ha sembla una bona possibilitat d'aprofitar la tarda.

Amb el Xavi Ariño i el Toni hem agafat el funicular i en un moment érem a peu de via. El cel seguia gris, i queien algunes gotes, però hem tirat amunt.
Aquesta via ha estat reequipaa de no fa massa amb parabolts verds, i diuen que hi han fet algunes modificacions. Tot això no puc jutjar-ho, la vaig fer fa més de 20 anys i la memòria no dóna més de si! 

Si que reconec que la via és molt agradable i equipada, amb un únic tram difícil al tercer llarg, on la paret es posa vertical i els passos durs sobten una mica amb la tranquil·litat dels primers llargs.
El quart i el cinquè llargs s'assemblen molt als dos primers, còmodes, amb una roca excel·lent i prou assegurats. Només hem trobat aigua als forats i un passet al darrer llarg que el Toni ha fet sense problemes (a sota).
Al cim, mentre plegàvem el material, el Xavi ha fet una estona de botànic comprovant l'estat de les comunitats d'Erodium rupestre. I hem vist que, dues setmanes més tard, la planta havia fructificat en general sense problemes!

I al final, ha quedat una tarda fantàstica, d'aquelles que fan que segueixis enamorat de Montserrat i de la sort que tenim de tenir-la tan a prop de casa!

7 comentaris:

Mingo ha dit...

Ho heu fet perfecte aquest cap de setmana no han anunciat massa bon temps, jo volia anar-hi avui però em sembla que farà al reves d'ahir, "sol" al matí i pluja a la tarda.
Eiiii trobo a faltar una foto, que no hi és la creu al cim???

Eduard ha dit...

Ara entenc que porteu en aquestes motxilles: l'assecador!! :D

Jaumegrimp ha dit...

Una via agradable de fer, amb el grau just de dificultat i l'assegurament com cal...o no? Va ser la meva primera via al Gorro i en conservo molt bon record, sobretot del mur del tercer llarg!
Celebro que la comunitat de plantes vagi endavant! si en aquesta agulla que deu ser de les més trepitjades del país tira endavant no hem de patir!!
Què farem dijous? a pàrt d'ensacar boira...tenim mal temps per tota la setmana vinent!!! espero que no ho encertin.

PGB ha dit...

Això del parabolt verd, deien que era la excusa "para volver".

Molt bona la foto de Sant Benet!

Gatsaule ha dit...

Mingo, van dir que el dijous, treva, i no vam dubtar. Tot i que va anar d'un pèl.... La Creu la vam treure perquè feia ombra a unes plantes!

Eduard, no em diguis que tu ets dels que van amb les esquelles sonant!

Jaume, les previsions són força dolentes, però potser canvien! Hem de tenir fe!

Pere, deu ser cert perquè a mi m'ha servit per tornar-la a fer!

trepetxu ha dit...

Parabolts verds,i vermells i liles i grocs i de 12 i de 16 i de 20mm...és totalment legítim però un es pregunta com acabarà tota la muntanya en general quan més aparatos d'aquets ultralleugers segueixin a mans de ves a saber quin inconcient!!!! ja no perquè un dia et destrossin una via,sinó PER LA SIMPLE MUNTANYA INDEFENSA A LES NOSTRES MANS!!!!
Apa,salut a tots,
chuek

Gatsaule ha dit...

Tens raó, Trepetxu, però tampoc cal ser tan dur. Mentre no es moguin de Gorros podem respirar tranquils...., i nosaltres ens n'aprofitem els dies de pluja!