2 de set. 2007

Pic de la Valleta, diedre NE

La cara nord dels pics de la Valleta, és una de les zones d'escalada pirinenca en granit més properes a casa. Qui no els ha vist algun dia mentre esquiava a l'estació de Porta o pujant amb esquís de muntanya al pic de la Mina ?

Es tracta d'una zona amb moltes possibilitats tot i que la qualitat del granit és millorable i l'aproximació llarga des del coll de Pimorent. El diedre NE (a sobre, podeu veure la ressenya aquí) a més, te l'inconvenient de ser fred i humit.

Aquest dissabte, tot just començar la via (a sota, la Lu a l'inici) ja vam notar que això del fred anava en serio. Tot just ficar els dits a la primera fissura ja ens van quedar gelats.

L'itinerari no és massa complexe, tan sols cal anat seguint la fissura evident pel seu fons, sempre cap amunt. I, tot i que la dificultat es troba concentrada en uns trams ben concrets, cal anar en compte perquè no sempre podem equipar allà on voldríem i la roca, no és ni tan adherent ni tan sòlida com aparenta.

Com que les reunions muntades són precàries (1 o 2 claus com a màxim), nosaltres vam preferir allargar les tirades apurant la corda al màxim i buscar bons indrets per muntar reunions sòlides. Així vam fer la via amb 5 llargs d'entre 50 i 60 m (a les fotos la Lu a dalt al tercer, a sota al quart, després del V+, i més avall a la sortida).

El magnífic dia que feia el dissabte em permetia veure'm retalla't contra la paret del davant a la sortida de la via (a sobre), amb el pic de la Mina ben destacat just al nostre davant (a sota).

Tot i ser el tercer cop que la feia, ja no la recordava massa, i és que ja fa 20 anys de la darrera vegada !

5 comentaris:

Llorenç ha dit...

bona activitat!!!!
aquesta la teniem prevista per fer-la abans de vacances però el temps i no va acompanyar!
Es veu molt maca tota la via! ara que passar fred a aquesta epoca no fa gracia!!!
Tinc ganes de fer-la!

Anònim ha dit...

Bones!!! Ara que el meu pare se n'ha anat de vacances és bon moment per a dir això:

Sabeu com es diu Gatsaule en castellà?

Dons si, es diu "Sauze Cabrón", espero que hi tregueu partit... jajaja.

petons papi! XD

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ep Gatsaule! molt ferma la via del Pic de la Valleta i que dir de l'anterior activitat a Montserrat...Chapeau. L'entrenament Alpí ha donat els seus fruits. Per cert veig que el teu fill té un humor britànic que no sé a qui em recorda...
Salut i escalades.

Gatsaule ha dit...

És una via molt alpina, ben a prop de casa. Sorprèn el fred que hi feia, vam fer tota la via tremolant.

Marc, molt malament, es diu "sauce cabruno". Ja t'arreglaré !! Començo les vacances un dia més tard....

Jaumegrimp, estem a l'espera de les teves històries de la vall d'Aosta. Per cert, demà hi torno !

Blogmontagne ha dit...

Hola a todos,
Excellentissime foto donde vemos la sombra de los picos y el alcance de los caracteres en el lado montaña ... Bravo para el fotógrafo!
Jean-Claude