15 d’abr. 2008

Psicodèlia al Serrat dels Monjos

Aquest dilluns a la tarda hem tornat a quedar amb en Marc, i hem tornat a anar al Serrat dels Monjos. La via triada, la Psicodèlia, amb un quart llarg cotat de 6b, que la guia de Montserrat Sud deixa molt bé: "tècnic i elegant, un dels més bonics del Serrat per la seva continuïtat i qualitat". La fissura més atractiva del Serrat, també comenta.

La via comença fent el primer llarg de la Guateque (a sota), i continua amb un senzill segon llarg que marxa amunt cap a la dreta. Dues tirades més aviat llargues, fregant els 50 m.

El tercer llarg (a sobre) és curt, uns 15 m i, tot i marcar 6a i estar totalment desequipat, he tirat jo a veure si me'n sortia. I amb algun A0 he pujat prou bé, tot i començar a veure que la roca no era cap meravella. Això si, la fissura és més per tascons i aliens que per friends mitjans.

Finalment ha arribat la presumpta meravella, el quart llarg de 6b de fissura, 45 m i només 3 claus al mig ben juntets. Un llarg tècnic que ens ha demanat molta paciència, sobretot al Marc (a sota), que anava de primer, perquè a part de la dificultat i de la discreció d'una roca ben poc fiable, s'ha trobat la fissura "enjardinada" amb una bona diversitat biològica d'argelagues i altres plantes punxegudes.

Després d'aquest llarg que ens ha decebut una mica, sobretot per una qualitat de la roca que milloraria si la via es fes més sovint, venen dos llargs plens de plantes i roques trencades, que vaig enllaçar per sortir-ne el més aviat possible.

Així, aquest cop vam sortir de dia (a sobre, el Marc traient el cap al final de la via) i ens vam poder despedir de Montserrat amb una vista de la Mola amb les darrers raigs de sol (a sota).

8 comentaris:

Mohawk ha dit...

Ja et vaig avisar que anessis a fer la Bikini!!

:P

Anònim ha dit...

Coincideixo amb el Mohawk, la millor via del serrat dels monjos és la Bikini (això a partir de les 9 que hi fet allà)!

PGB ha dit...

Joan, el millor: la foto de Sant Llorenç. Sens dubte! ;)

Xavi ha dit...

Com el PGB, la foto de Sant Llorenç genial!
Arcarons, tirades de 6a i 6b del Ballart...i després dius que no estàs en forma...

QUIMI ha dit...

Jo en la fisura de 6a tambè vaig tibar d'A0...
Que vau trobar el tascó que vaig abandonar en la fisura de 6b?
No ens va molar gaire i vam rapelar fins agafar la Graffiti.

Gatsaule ha dit...

Doncs la propera la Bikini, a veure si el puc convèncer.....

I Sant Llorenç estava molt bonic, des de Montserrat, a la tarda, quan el sol es va amagant, no sembla que la roca hagi de ser tan dolenta !

Xavi, saps perfectament que la meva forma és la que és, però per intentar-ho que no quedi.

Quimi, a la fissura no hi havia cap tascó, ja ens hauria agradat de trobar-li !

Llorenç ha dit...

Ostres Joan! veig que no perts el temps!!!

m'hauré de plantejar dde buscar company per escalar entre setmana pels matins!!! a veure si hi ha algú que fa el mateix horari i així fer-te la compentencia!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ep Joan, tot i la roca no massa bona sembla que vau disfrutar, haig de tornat al Serrat...Per cert, maquíssima la foto de Sant Llorenç, quina llum i quins colors!