24 de març 2008

Una volta per la Figarassa

Aquests dies de festa s'estan convertint en dies de matinals i ventades, d'una barreja de temps hivernal i primaveral que no deixa de sorprendre, però que no podem deixar passar de llarg.

Així que aquest matí ens hem llevat amb una fina de capa de neu que cobria la ciutat de Berga i el mal temps instal·lat a sobre nostre. A mesura que el sol ha anat guanyant terreny hem sortit a caminar una estona, desafiant el fort vent.

En dies així, pujar fins dalt de la Figarassa és una bona opció. El camí està arrecerat del vent i les vistes són espectaculars. A més, un desnivell de 800 m ajuda a fer gana pel dinar... A sobre he deixat el recorregut de la volta.

Avui el camí de pujada estava ple de neu (a sobre, prop de la cova de Can Maurí) i donava un cert ambient hivernal a la caminada. Més amunt, ja veiem Berga sota nostre darrera de la roca de Can Maurí i el seu Diedre Mauritànic (a sota).

Des del cim, entremig d'un vent a vegades violent, hem pogut apreciar fins a quin punt el mal temps estava instal·lat al nord de la comarca i com la nevada havia emblanquinat el Catllaràs (a sobre).

Cap a llevant, el Puigsacalm també es veia ben nevat i, al peu del Picancel, destaca l'aspecte trist de l'embassament de la Baells (a sota).

A la baixada, hem preferit tornar travessant la fageda fins al peu del magnífic castell de Blancafort (a sota), abans de retornar cap a casa.

2 comentaris:

Iván Vega ha dit...

Hola Gatsaule!!
Totes aquestes excursions pel berguedà que fots me les he d'estudiar a veure si m'escapo algún día que tenen molt bona pinta.

Salutacions!!

Gatsaule ha dit...

Ivang, el Berguedà és un país ple de rutes interessants, curtes i llargues, a l'estiu o a l'hivern. Ara que la carretera és bona no dubtis de pujar-hi qualsevol dia.

I si et cal informació, ja saps on sóc !