19 de març 2008

Makita BHP451

Aquestes darreres setmanes m'he fet un fart de donar cops de martell a un pobre espitador que no en tenia cap culpa, però jo feia veure que no sentia les seves queixes i seguia picant i picant.

Però darrerament, l'espitador ha trobat aliats. La meva mà esquerra s'ha afegit a la protesta, i la meva paciència també. Així que, abans de quedar-me completament sol, m'he donat per vençut i he aprofitat una bona oferta per emportar-me aquesta makineta.

Ara se m'ha acabat l'excusa per deixar les vies molt poc equipades....., encara que ja sé que no pot posar el mateix número de parabolts que els grossos, un pes amb bateria inclosa de 2,2 kgs és una bona raó pels que equipem vies des de sota.

Ben aviat, més informació.

12 comentaris:

Jortx ha dit...

Veig que no has guardat rencor a la marca :P

Per cert, aquest cap de setmana el noi amb qui comparteixo el trepant va obrir una via al Roc Galliner sense cap problema...

Conclusió definitiva del tema: MEA CULPA!!

PGB ha dit...

Carai, ultimament regalen taladros o què?! ;)

lux ha dit...

Felicitats per la compra!!

aixi que ara s'han acabat les excuses ....
:-)))

ja veig que ens donaràs feina a anar a coneixer nous llocs!!

a disfrutar!!!

Mohawk ha dit...

Ep! El diumenge vull veure'l eh!!

A disfrutar-lo!!!

Xavi ha dit...

Ja veig que amb la feina que se t'acumula a aquelles parets noves no has pogut resistir la temptació de comprar-te un catxarru d'aquests. Ara a fer feina que després l'anirem a disfrutar!

Raquel ha dit...

Felicitats per la compra!!

A veure si és veritat i ara equipes un xic més le steve svies!! Je, je!!

flx ha dit...

Ostres Joan! Això no ho esperava de tú ;-)
Has fet una elecció amb compromis ¿eh?
Una marca solvent i contrastada, bona mecànica i bones bateries, amb un pes que fa enveja. Deixant en segon lloc les prestacións pures i la autonomía (no per calitat dels acumuladors si no per posible falta de power en determinades pedres).

Conec gent que ha comprat màquines de "similars" caracteristiques, però no gastantse els euros com tú.
A la espera de que experimentis i treguis conclusions, que espero ens comentis, crec que la teva opció es bona per posat bolts de 8 en roques mes aviat toves. Si vols posar M10 o M12, o la roca es dura, potser faras curt de potencia, però potser també el fet de pesar la meitat o menys que "un de bo", faci que carregar amb ell un cop esgotades les bateries sigui menys feixuc pel coco i es pugui donar per bona la feina que ha fet. Amb tot, i com deia en la entrada del K., jo portaria igualment el mandril de petzl que no pesa ni ocupa i fa molt bona feina...això si, els canells ja sabem com acaben ;-)

Enhorabona per la compra, i gracies per adelantat per les líneas que ens puguis regalar.

salu2
flx

Gatsaule ha dit...

Costa prendre una decisió com aquesta, però a vegades hi ha una conjunció de factors que ho fan possible i llavors cal aprofitar-ho.

En la tria he valorat molts factors, i sense descartar d'haver-la cagat, penso que una maquina de les grosses (al voltant dels 4 kgs) no és massa bona opció per obrir via llarga des de sota, i moltes vegades en solitari.

També hi ha el fet de la resistència i durada dels parabolts, molt superior a la dels espits. I el fet curiós que un parabolt costa la meitat que un espit.

Ja us explicaré alguna estona quin rendiment real dóna l'eina, perquè veig que en la majoria de comparatives aquestes màquines lleugeres no es tenen en compte.

Això si, no deixaré a casa el meu amic espitador i alguns espits, que no pesa gens...

flx ha dit...

La veritat es que jo equipant per sota només he treballat una mica cómode, amb el TE6 de Hilti, però amb el adaptador i el cable, de manera que portes la bateria a l'arnes o la motxilla. Amb el trasto al complet no tinc bistec per aguantarlo per foradar per sobre del meu cap de no ser que el terreny permeti quedarte molt comodament sense mans, i ja ni te cuen amb el de benzina...em fa molt respecte, casi et diria que por...

Gatsaule ha dit...

Jo he preferit comparar la màquina amb l'espitador, i per posar un espit necessites les dues mans.... Penso que en circumstàncies similars posar un parabolt serà molt més ràpid.

I en algun cas treballar amb una mà sobre el cap, com tu dius, però només en algun cas aïllat que sigui molt necessari.

Mohawk ha dit...

Sobre obrir per baix amb una màquina grossa, sols us puc dir que jo vaig pagar la novatada. No em volia penjar (flipat amb l'estil Alsina & Co.) i així va quedar la via, un 6b de 15 metres amb dos bolts i gràcies, perquè el braç ja no donava per més...

Crec que per obrir per sota és una bona compra, sols cal veure que tal es comporta amb roques dures, com diu en Fèlix.

A tibar-li!!

Llorenç ha dit...

je je je!!!veig que al final t'has gastat els diners!

a veure si el veiem funcionar i no dona problemes!!!

a veure les estadistiques d'eficiencia!!!

fins aviat!!