16 d’abr. 2007

Pic dels Pedrons

El pic dels Pedrons és un cim clàssic d'esquí de muntanya, gairebé podríem dir que és un cim còmode. De 2.715 m d'alçada, està entremig del pic Negre d'Envalira i el pic de la Mina, i normalment es pot sortir amb els esquís als peus des de la carretera del Pas de la Casa al coll de Pimorent.

Normalment està com en aquestes fotos de l'hivern passat, una carena nevada que et porta fins un darrer llom rocós i penjat que dóna emoció als darrers metres de la sortida, tot i que molta gent passa de tot i es convalida l'ascensió al peu de les roques.

Aquest diumenge, en canvi, no ho veig endevinar massa. Travessant la Cerdanya plovia a sac, al pàrking el cotxe marcava 1ºC i quan vaig començar a pujar la boira se'm va empassar.

Una boira que no em va deixar en tota la pujada. Anava a cegues pensant que el vent se l'emportaria, però em vaig trobar amb un temporal horrorós dalt de tot, a la carena final (a sota, foto del punt on normalment es deixen els esquís i on vaig girar cap avall).

Almenys la neu estava bé per baixar i seguint la traça de pujada no em vaig acabar marejant !

I si voleu perdre uns segons mirant aquest video, segur que m'acabeu de creure:

6 comentaris:

Xavi ha dit...

Hola Gatsaule!
Em sembla que és la primera vegada en molts anys que no el faig el Pedrons. Espero que no hi facin la unió aquesta del Pas amb Porté, quin desastre ecològic! Ei que el video aquest no es pot veure(??).
Adéu.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ep Gatsaule, el Pedrons és un clàssic, i certament la cresteta final li dóna caràcter, pel que veig a la foto, millor que no t'hi posessis ja que les timbes hi són pregones...a veure si encara m'animo i faig alguna sortida d'Esquí de Muntanya.

jclaramunt ha dit...

Entre pitus i flautes no ha estat un bon any per l'esquí...a veure si l'any que ve tenim més sort!
Apa salut!

Vlady ha dit...

Que hay Gatsaule:

Juer eso es frío y lo demás tontería ;)

Salu2

Gatsaule ha dit...

Ha estat un any molt dolent per a l'esquí de muntanya, però encara hi han possibilitats. Tot i que la neu està molt amunt la qualitat és millor del que imaginava.

Vlady, realmente pasé mucho frio en la parte final, ni tan sólo pude quitar las pieles hasta que encontré un rincón protegido.

el yeti ha dit...

Hola! jo aquest any tampoc he fet el Pic de Pedrons, i això que un classic de la meva agenda....
almenys he fet el Bastiments, l´altre classic de la eva agenda!
Salut i Neu ( per l´any que vé...)