10 de nov. 2007

Collegats, via Tànger

Una setmana més tard he tornat a Collegats, aquest cop acompanyat pel Joan i amb el ferm propòsit d'anar finalment a la Tànger. Així que ens aixecat ben aviat i abans de les 10 del matí ja ens hi estàvem enfilant.

La veritat és que ja és una mica massa tard per anar a fer aquesta via, quan hem començat a escalar el termòmetre marcava 2ºC, bufava un airet refrescant, la roca estava glaçada i tot plegat donava la sensació d'escalar dins de la nevera. I en tota la via no ens ha tocat el sol !

Poques coses puc afegir al que ja van dir els Kutrescaladors, el Miquel, i altres, ja es nota que és una via que s'ha escalat molt aquesta tardor. A dalt hi he deixat la ressenya d'Onaclimb, força ajustada encara que tira cap avall el grau.

També algunes fotos, a sobre el primer llarg i, a sota, el segon.

Dues imatges d'escaladors feliços d'arribar a la reunió, a sobre jo mateix abans de la R4 i, a sota, el Joan abans de la R5.

I aquí dues imatges de sortides de la reunió, a sobre de la R4, i a sota de la R6.

Curiosament, tant en aquesta via com en la veïna Cosmos el llarg més divertit, franc i interessant, aquell llar pel qual gairebé val la pena d'anar a fer la via, és el penúltim. En la foto de sobre, on es veu el pany superior amb els tres darrers llargs que van pel diedre, és al mig.

A sota, inici del vuitè llarg.
Després, tan sols ens ha quedat el descens pesadet per les cadenes (a sobre) i cap a casa. Ara ja conec la Tànger i entenc perquè és tan clàssica, bona roca, bon equipament, bon ambient, llargada i dificultat adequada. Una bona recepta.

8 comentaris:

Miquel Sabadell ha dit...

Ja podem tatxar una més... quan jo la vaig fer, també feia una mica de fred, però per sort 2ºC em sembla que no...si que es veritat que tens cara de felicitat a la foto... això es el més important....

Mohawk ha dit...

Estàs fet un crack! 350 metres a 2ºC, sols falten els piolets de dry tooling! Al Far t'avorriràs amb un freely mig trencat... :P Però el dinar no ens el treu ningú, ja,ja,ja....

A tibar-li fiera!!

Raquel ha dit...

2ºC? Osti quin fred!! Jo no crec que m'hi hagués posat... brrr... una altra que hauré de deixar fins la primavera!!
Felicitats!!

lux ha dit...

bones!

ja veig que vaig tenir sort... s'estava de fabula al solet de la Cosmos!!

com la raquel... ja vaig fent la llista per la Primavera!!

Felicitats per la via crak ;-)

Piter ha dit...

Iepps... esperem que el finde que ve no faci els 2ºC, jeje

Haig de dir que jo un dia vaig començar a escalar a Terradets amb graus negatius, a la sombra i amb la paret molla.. i no es una experiencia massa recomanable !! Això si.. si toca sol.. ja es una altra historia.

Gatsaule ha dit...

Si, si, a partir d'ara sempre al sol i arrecerat, si pot ser !

Però tot i el fred la via va estar molt bé !

Llorenç ha dit...

je je je!!! ja te l'has fet! felicitats! però potser vas triar un cap de setmana no massa bo!!! ha fet massa fred!
Ens veiem per les cares sud!!!

Pekas ha dit...

Mira que encara la tinc pendent... a veure a qui enganyo.... :-)))

Com a entreno per a les hivernals... :-))))))))

jejejejejeje.... millor m'en vaig a trepar a les cares sud amb el "Kutrescalador"... :-))))))