27 d’oct. 2007

Malanyeu, vies Badalona i dels Senzills

Avui amb el Jortx volíem fer alguna cosa de via llarga, que es veu que ja l'hi tornava a tocar. Després de descartar al Pedraforca per la neu i el fred, i de comprovar com plovia a Montserrat, hem acabat a Malanyeu, on ell no hi havia estat mai.

A mi també sempre m'agrada d'anar-hi a Malanyeu, sobretot en aquesta època que està de coloraines. I la setmana passa la Lu em va despertar la curiositat d'anar a la via Badalona, que era la única del Sr.Suñol que encara no coneixia.

El llarg més interessant de la via és el primer amb diferència, llarg i sostingut, i quasi sempre amb molt bona roca (a sobre, el Jortx treballant-lo).

El segon, més curt i força herbós, té un pas estrany abans de la reunió que cal saber-lo agafar bé i aprofitar una mena de diedre curt. El tercer ja arriba dalt de tot (a sota, jo mateix), i és còmode i agradable.

Tota la via es rapelable i a cada reunió hi ha dos parabolts amb cadena i anella. Tampoc cal dir que tota la via està equipada a prova de bomba amb parabolts, al contrari que les altres que tenen espits. Nosaltres hem baixat en dos rappels, 60 i 45 m.

Després hem anat a la via dels Senzills, que jo trobo francament més dura i sostinguda, i amb les assegurances més allunyades (a sobre, al primer llarg i, a sota, després de travessar el sostre a l'inici del segon llarg i, més avall, el Jortx a la placa de sortida).

Tot i que aquesta via ja l'havia feta un cop, avui que he tastat de primer els llargs clau l'he pogut valorar molt millor. Així el sostre m'ha fet patir més que cap altre pas, la placa de forats del tercer llarg continuo pensant que és un dels millors llargs de IVº que es poden provar (a sobre), i el pas de 6a de la sortida (a sota) és una cabronada per com allunya el parabolt !!

Avui no hem estat els únics a pensar en Malanyeu, i hi havia força gent. Mentre feiem la Badalona, una cordada berguedana estàven a la dels Senzills (a sobre, al primer llarg) i, després de baixar-ne ens hi hem trobat a un company de blog, l'Antoni (Vivències) i al Josep, sempre protagonista d'aquest blog.

Sempre fa gràcia trobar-se per aquestes parets a gent que, a més de compartir la passió per l'escalada i la muntanya, també tenen ganes de fer-nos-ho saber a través dels seus blogs.

En aquestes dues fotos el podem veure al primer llarg de la Badalona, abans d'arribar a la reunió (a sobre), i a l'inici del segon llarg (a sota). A veure si tornem a coincidir ben aviat !

11 comentaris:

Raquel ha dit...

Ei Gatsaule!!
Què diferents es veuen els llargs fent-los de primer, oi? Segur que avui els has disfrutat molt més!! Felicitats!!

Anònim ha dit...

L'estiu que ve, has d'endur-te al siboc avinyonenc a les Dolomites.

Ciao!!!

Jortx ha dit...

Uuuuuui, em falten molts més metres de rodatge per anar-me'n per les Dolomites!!!

Antoni Aymami ha dit...

Hola Gatsaule, gracies per fer-me un espai fotogràfic al teu blog. En va resultar molt agradable coincidir amb vosaltres aquest dissabte.

En aquesta vida "cada uno cuenta la corrida segun le va en la plaza", vull dir que el Sr. Joan esta molt fort i les dificultats es minimitzen. Nosaltres la via Badalona la varem trobar francament difícil, ben assegurada però varem posar alguns aliens i els 6a (V+ per en Joan) alguns van sortir com 6A0, com que graduem a l'Antigua usanza el IV es difícil i el V muy difícil. Salutacions i gracies de nou.

PGB ha dit...

Ueis sibocs! Molt be molt be! Dues vies atractives a la mateixa jornada.

Vull tornar a Malanyeu Joan, i justament volia fer alguna via del Sunyol. A veure quan s'alinien els astres i puc anar-hi ;)

Que guapos els colors!

Gatsaule ha dit...

Això de la graduació és molt aleatori, i és veritat que cadascú ho explica segons l'hi va. Però després de comparar la Badalona amb l'altra, em va semblar que, tot i que sobre el paper són semblants, en realitat no tenen res a veure.

Em va agradar molt d'haver-vos conegut, i a veure si tornem a coincidir ben aviat !

jclaramunt ha dit...

Ei, encara no he tingut el plaer de fer via llarga a Malanyeu, tot i que per a mi una d'aquelles vies de 30 metres de les Taules de la Llei ja és via llarga! Volia anar-hi el diumenge però al final vaig baixar a Sant Llorenç. A veure quin dia em fas de guia!
Salut

Iban Bessa ha dit...

dissabte estaves a malanyeu? nosaltres també, però a les taules de la llei, barallant-nos amb els forats i gaudint del sol

lux ha dit...

jajaja...
sisi aleatori...pero carai Joan!! quina retallada que li has clavat a la Badalona!!
el "meu 6a-" ha kedat com un V i brut....
pobret...
kin disgust...
aquesta me l'apunto ;-)

ja anire fer els senzills...
ggrgrgr ;-))

una abraçada!

edunz ha dit...

eo, ahir la vam repetir, x mi el 6a de l'L1 és ben obligat, el pas de desplom de l'L2 és tb 6a o VAo, i el 6a de l'últim llarg del tot obligat i algo expo, que es pot 'compensar' amb un càmalot de l'1 al megaforat. Si la via fou equipada per dalt, ja els hi val.
x cert, el croquis de la piulada l'úlitm llarg va més per la dreta, tens un regarot del bolt que ho indica
salut!

Gatsaule ha dit...

Edu, celebro que, malgrat tot, la gaudissis! Ja corregiré el croquis, gràcies!