4 de juny 2006

Via del Guarda al Cabirols

Feia molt temps que la tenia ullada, la via del Guarda de la Dent de Cabirols, al Pedraforca. Una via oberta pel Joan Martí, el guarda perpetu del refugi Lluís Estasen. Però com no es tracta d'una via qualsevol ni per llençar-s'hi de mala manera, finalment he trobat el company ideal per anar-hi: en Mohawk.

Com veiem a la ressenya de dalt, el primer llarg és comú amb la Cerdà-Albert i amb la interpretació que feia fa uns dies de la Civís-Genís, que després marxa cap a l'esquerra.

El segon llarg té un començament explosiu (foto de sota) i un flanqueig final en baixada realment espectacular. Sort que la roca és molt bona, potser massa, perquè els peus marxen sempre que volen.
El llarg estrella de la via és el tercer, atlètic i dur, que supera tota la zona de sostres pel punt més feble. Una tirada que als braços se'ls hi fa llarga, però que cal reconèixer que és una meravella. El punt més crític potser és el moment de deixar el sostre per incorporar-se a la fissura de sortida, que encara és més difícil (foto a sota).

Sobretot quan els peus rellisquen o els braços fallen. Si et trobes en aquest cas com l'hi ha passat al Toni (a sota), deus tenir una fantàstica sensació d'home ocell amb bona vista sobre la Jaça dels Prats.
La darrera tirada també comença molt forta (a sota), però ja és la darrera i mica a mica va afluixant, el què ens ha permès una digna arribada a la reunió.

7 comentaris:

K. ha dit...

Al final no va pujar en Mohawk?

K. ha dit...

Res, ja he vist al seu blog que sí que ha anat...

PGB ha dit...

Enhorabona per la via als 3! :)
Ha de ser un viote guapíssim!

Gatsaule ha dit...

K., et vam buscar a la Civís-Genís, però no hi devies anar perquè no hi havia ningú...

PGB, si vols un bon guia pel Gran Díedre pensa en mi ! Començant per la Cerdà-Vergés queda una via de 9 llargs molt completa.

K. ha dit...

No, no vam anar. Sorry.

Un altra dia...

Anònim ha dit...

Super color scheme, I like it! Good job. Go on.
»

Anònim ha dit...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»