20 de set. 2008

Del Pedraforca fins a Berga

Segurament ha estat una casualitat, però almenys l'entrada núm. 300 d'aquest blog coincideix amb un itinerari interessant i llarg.

I és que aquest matí la Clara i la Lu m'han recollit a Berga i m'han deixat acompanyar-les fins a coll de Jou, a les antigues mines de carbó a cel obert de Saldes. Allà, he pogut tornar a sentir de primera mà els preparatius per una escalada al Pedraforca (a sota), i ens hem despedit. Elles cap a l'Anglada-Guillamón de la paret sud (que han resolt sense problemes), jo cap a Berga passant per la serra d'Ensija.

Del coll no sabia massa quina era el millor camí per seguir, finalment he baixat cap a Feners per contactar amb el traçat del camí dels bons homes (a sobre) i seguir-lo fins el Portet. Després ja m'he adonat que pel coll de la Trapa hauria escurçat, però fer una mica més de desnivell del compte tampoc és tan greu.

Al Portet (a sota), he deixat el GR per pujar cap a la Gallina Pelada. Volia aprofitar el dia magnífic que ha fet aquest matí.

La pujada és forta (a sobre), però va seguint sempre la carena i és molt agradable. Sobretot el tram final cap al cim (a sota), gairebé horitzontal.

Dalt d'Ensija passava un aire fresc que m'ha revifat de cop, i m'ha permès de gaudir de valent en la travessa de la serra, fins al coll de la Creu de Ferro (a sobre, al fons). Allà, m'he despedit del Pedraforca i del Cadí, que m'han acompanyat fins aquí, tot donanat una darrera ullada als magnífics plans d'Ensija (a sota).

A partir d'aquí, per arribar a Berga és quasi sempre pla i baixada. Amb una baixada molt forta m'he retrobat amb el GR, a l'alçada del poble de Peguera (a sobre), des d'on l'he seguit per travessar l'antic túnel del tren miner (a sota) i tota la Baga de les Nou Comes.

Quan el GR se'n va cap a Queralt, llavors he girat en direcció al Mercadal i Berga. Una bona sortida que m'ha costat 5 hores efectives de caminar i córrer.

A sota us deixo el mapa del recorregut, i aquí us en podeu descarregar el registre del traçat.

9 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Hola Joan, cada cop et veig més valent, bona caminada no? et deuries delir veÏent la Lu i la Clara preparades per a grimpar, et deuria costar no seguir-les i enfilar-te cap amunt!!!
Vinga, que aviat ens delectaràs amb es teus post d'escalada.

lux ha dit...

Eii!!
molt contenta de veure't cada vegada mes aprop de la paret!!

aahhh.. i mil gracies pels consells ens van anar de fabula ..
especialment per la baixada!

una abraçada!!

Gatsaule ha dit...

Si, Jaume, vaig fer el ruc mirant com s'equipaven en comptes de fotre el camp ràpidament per no delir-me ! Sort que a la primera pujada forta se'm va passar !

Lu, ja ho saps, si mai voleu tornar al Pedraforca tinc una pila d'idees per vosaltres.... I totes bones !

Unknown ha dit...

ei Joan!! deu n'hi do el recorregut que vas fer en 5 hores!! Moltes gràcies per tot, la companyia durant l'esmorzar ens va donar forces per tot el dia!
Cada cop ets més a prop de la paret ;-)

Gatsaule ha dit...

Doncs no t'imagines el què em va costar de marxar d'allà, Clara. Per això em vaig anar quedant embadalit mentre ho preparàveu tot, amb més ganes d'acompanyar-vos que de res més !

Mingo ha dit...

Aquesta excursió, dedueixo que la vas fer aquest dissabte 20? Va ser el dia que vam anar a l'Estel. Dedueixo pel mapa que tu vas continuar en direcció est, fins agafar una pista que va parar a l'encreuament de la carretera que va a Peguera?.
De fons deus d'estar super en forma. Ja fas recuperació del braç?
PC algun dia igual ens trobem per la muntanya, aquest cop vam estar a punt; de totes maneres et dono el meu mòbil 600 893 791
Vinga una abraçada i ànims que segur que queda poc

Gatsaule ha dit...

Què bò, mentre vosaltres estàveu escalant a la paret del Ferrús, jo estava corrent per dalt del pla !

Ja és casualitat !

De fons em vaig recuperant, aviat estaré com abans. I el braç va fent...

Anònim ha dit...

Molt bona ruta, em guardo el track a veure si puc ferla la primavera que ve...

Salut !

Gatsaule ha dit...

T'agradarà segur, des de la Gallina Pelada fins a Berga es pot córrer sempre !